01 Adana Basketbol SK'nın yeni transferi Sevgi Yaşa'dan Selen Erdem'e övgü

17.09.2024 - 11:05 | Son Güncellenme: 17.09.2024 - 11:27

Zonguldak Spor Basket 67’den 01 Adana Basketbol SK'ya transfer olan başarılı kısa forvet oyuncu Sevgi Yaşa, Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu.

01 Adana Basketbol SK'nın yeni transferi Sevgi Yaşa'dan Selen Erdem'e övgü

İlker GÜNEÇ - AJANSSPOR

2023-2024 Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi (TKBL) sezonunda Zonguldak Spor Basket 67 forması altında başarılı oldukça başarılı bir sezon geçiren ve ING Kadınlar Süper Lig'e yükselmesinde kilit role sahip olan kısa forvet oyuncusu Sevgi Yaşa, 2024-2025 sezonu için 01 Adana Basketbol'a transfer oldu.

26 yaşındaki oyuncu, sezon başında Ajansspor'a özel röportaj verdi. İşte Sevgi Yaşa ile yaptığımız söyleşi...

"Basketbol kariyerime, ilkokul beşinci sınıftayken başladım"

  • Kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Basketbol kariyeriniz nasıl başladı?

"Merhaba, ben Sevgi Yaşa 1998 doğumlu Tarsusluyum. Orada doğup büyüdüm, ta ki 16 yaşında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne transfer olana kadar. Basketbol kariyerime ilkokul beşinci sınıftayken başladım. Okulumuza basketbol antrenörleri gelip seçmeler yapıyordu. Boyumun uzun olduğunu fark edip seçmelere çağırmışlardı. Böylelikle basketbol kariyerime başladım."

"Tek hedef, şampiyonluk"

  • Yeni takımınızda sizi en çok etkileyen şey nedir?

"Öncelikle hepimizin tek hedefi şampiyonluk. Bunun için staff, başkanlarımız ve takım arkadaşlarım herkes elini taşın altına koyuyor. Zaman geçtikçe bu hedefimizi ve istediğimizi gerçekleştireceğimizi biliyorum. Tam anlamıyla aile gibi bir ortamımız olduğu için şanslıyız."

"ilham kaynağım, ailem"

  • Basketbol kariyerinizde size en büyük ilhamı veren kişiler kimlerdir?

"Basketbol kariyerimde ve kişisel hayatımda en büyük şansım ve ilham kaynağım ailemdir. Hayatımın en büyük destekçileri diyebilirim. Her düştüğümde beni kaldırıp arkamda durduklarını bilmek bana güç veriyor."

"Şut yüzdemi yükseltmek istiyorum"

  • Bu sezon için kişisel hedefleriniz nelerdir?

"İlk hedefim tabii ki şampiyonluk. Ancak bireysel hedeflerime gelirsek, kendimi her yönden geliştirip savunmadaki istikrarımı artırmak, şut yüzdemi yükseltmek ve takımımı daha fazla katkıda bulunmak istiyorum."

"Selen Erdem ile çalışmak çok iyi"

  • Yeni koçunuzla çalışmak nasıl bir deneyim? Koçluk tarzı hakkında neler düşünüyorsunuz?

"Şunu söylemem gerekirse, ilk defa Selen Erdem ile çalışıyorum. Ancak antrenman düzeni, bize karşı yaklaşımı ve davranışları, basketbol dışında bize olan yardımları gerçekten çok iyi. İlk maçımızı oynadık; evet, yeni bir takımız, ama birbirimize olan inancımız ve koçumuzun bize olan inancı, bizi daha iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Zamanla her şeyin üzerine koya koya gideceğiz."

"En huzur veren şey, sahil kenarında oturmak"

Basketbol dışında ilgi alanlarınız ve hobileriniz neler?

"Daha çok kendimle kalmayı seviyorum. Müzik dinlemek bana fazlasıyla iyi geliyor, motive ediyor. Sinemaya gitmeyi de seviyorum, ancak bana en huzur veren şey sahil kenarında saatlerce oturmak diyebilirim."

"Bir sporcu olarak kendime önem veriyorum"

  • Sahada ve sahada dışındaki kişisel yaşamınızı nasıl dengeliyorsunuz?

"Şöyle söylemem gerekirse, pek vaktim olmuyor. Ancak vaktim olduğunda düzenime dikkat ediyorum. Bir sporcu olarak kendime önem veriyorum, bu yüzden saha dışındaki düzenimi ona göre sağlıyorum. Tabii ki, saha içine girdiğimde antrenman veya maç olsun, saha dışındaki hayatımı içeri yansıtmayıp gerekeni yapıyorum."

"Adana'da yabancılık çekmiyorum"

  • Adana'ya taşınmak size nasıl bir deneyim sundu? Şehre alışma süreciniz nasıl geçti?

"Bir Tarsuslu olarak yabancılık çekmiyorum. Alışma sürecimde de büyük bir zorluk yaşamadım; açıkçası hızlı adapte oldum. Şu an her şey yolunda."

İlgini Çekebilir
Erman Kunter’den Fenerbahçe Basketbol Müzesi’ne anlamlı hediye!
Habere Git

"Kadının güçü her zaman var olmalı"

  • Adana'nın basketbol kültürü hakkında ne düşünüyorsunuz? Şehrin basketbol sporuna katkıları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

"Adana, kadın basketboluna önem veren bir şehir. Bizler için kadınların spor hayatına önem verilmesi paha biçilemez; bu, gururlu hissettiriyor ve zaman geçtikçe sahaya her yönden olumlu bir şekilde yansıyacağına inanıyorum. Başkalarımızın, stafftaki antrenörlerimizin desteğini her geçen gün saha içi olsun saha dışı olsun her zaman yanlarımızda olduklarını en güzel şekilde hissettiriyorlar burada olduğum için çok mutluyum kadının güçü her zaman var olmalı."

Senin için hazırladığımız haberler