1 yıl önce, 1 yıl sonra!

28.05.2017 - 21:55 | Son Güncellenme: 28.05.2017 - 21:55

1 yıl önce, 1 yıl sonra!
Beşiktaş üst üste 2. kez şampiyonluğu kutluyor. Geçen yılki şampiyonluk akşamına Teknik Direktör Şenol Güneş'in futbolcuların omzundaki sevinci damgasını vurmuştu. Başarılı hoca bu yıl takımını ikinci kez şampiyonluğa ulaştırdı, yine benzer görüntüler vardı. Şenol Güneş, Beşiktaş’ta üst üste iki kez şampiyonluk yaşayan ilk Türk teknik direktör oldu.
Süper Lig'de bitime 1 hafta kala deplasmanda Gaziantepspor'u 4-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'ta maç sonu müthiş bir sevinç vardı.
Kalyon Stadı'nda oynanan maçın bitiş düdüğüyle beraber ellerindeki takım flamalarını alan Beşiktaşlı futbolcular sevinç yaşadı. Stadı dolduran taraftarların sloganlarla sevince ortak olduğu statta, futbolcular ise tribünleri tek tek dolaşarak taraftarı selamladı.
Sevinç sırasında bazı futbolcularla kenar yönetiminin, teknik direktör Şenol Güneş’i omuzlarına alarak sahada gezdirdikleri görüldü. Şenol Güneş, omuzlarda tribünleri selamladı. Güneş, daha sonra futbolcularla beraber taraftara üçlü çektirdi.
KUTLAMALAR MAÇ DEVAM EDERKEN BAŞLADI Karşılaşmada farkın 4'e çıkmasıyla siyah-beyazlı ekibin kenar yönetimi ve yedek oyuncuları, şampiyonluk kutlamaları için hazırlıklara başladı. Beşiktaşlı oyuncular, karşılaşma devam ederken, üstünde "Armamızdaki yıldız tüm yıldızlara bedeldir" yazılı tişört giyerek aynı yazının yer aldığı bayrakları sallayarak coşkuyu yaşadı.
Siyah-beyazlı takımın Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma, taraftarlara üçlü çektirdi. Daha sonra saha içinde toplanan Beşiktaşlı oyuncular, ortalarına Tolga Zengin'i alarak yeniden üçlü çektirdi. Kalyon Stadı'nın hoparlöründen Beşiktaş marşları çalındı. Beşiktaşlı taraftarlar, stattaki şampiyonluk coşkusunu Kalyon Stadı'nın dışına da taşıdı. Ellerindeki meşaleleri yakan taraftarlar, şampiyonluk şarkıları söyledi.
Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, elde edilen şampiyonlukla kulübün efsane başkanı Süleyman Seba'dan sonra bir ilki gerçekleştirdi. Beşiktaş'ın sezonu zirvede tamamlamasıyla Fikret Orman, Süleyman Seba'nın ardından üst üste şampiyonluk yaşayan başkan olarak kulüp tarihine geçti.
Beşiktaş, sezonu yeniden zirvede tamamlayarak üst üste ikinci kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı yakaladı. Siyah-beyazlılar, böylece 7. kez Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonda yer alacak.
Beşiktaş'ta 83. dakikada Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna dahil olan Caner Erkin de şampiyonluk maçında şans bulabildi. Süper Lig'in 8. haftasında Antalyaspor ile oynanan karşılaşmanın 69. dakikasında oyuna dahil olan ancak 81. dakikada yaşadığı sakatlıkla uzun süre sahalardan uzak kalan Caner şampiyonluk maçında sahalara döndü.
Senin için hazırladığımız haberler