Almanya Futbol Federasyonu’na dev kampüs

30.06.2022 - 23:13 | Son Güncellenme: 01.07.2022 - 08:28

150 milyon Euro'ya mal olan ve 1155 günde yapılan Almanya Futbol Federasyonu'nun dev tesisi kapılarını açtı. İşte detaylar...

Almanya Futbol Federasyonu’na dev kampüs

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

2013 yılından bu yana Almanya Futbol Federasyonu (DFB) tarafından yapılması planlanan ve Almanya futboluna her alanda hizmet vermesi beklenen, içinde DFB Akademisi'nin de yer alacağı dev kampüs aradan geçen 9 yılın ardından Başkan Bernd Neuendorf tarafından resmen açılarak faaliyetlerine başladı. 

Referandumla onay aldı

Frankfurt’ta yaklaşık 50.000 metre kare bir alanda eski bir at yarışı pisti üzerinde kurulan kampüsün temeli 2019 yılında o dönemki Başbakan Angela Merkel’in de katılımı ile atılmıştı. Frankfurt şehir yönetimine ait at yarışı için kullanılan alana tesisin yapılabilmesi için Frankfurt tarihinde ilk kez bir halk oylamasına başvurulmuş ve tesis oylamada halktan büyük bir çoğunlukla onay almıştı.

1155 gün sürdü

İnşaatı 1155 gün süren ve 700 yeni iş alanı yaratacak kampüs 307 metre uzunluğunda bir binaya sahip. Dev binanın en yüksek noktası ise 18,5 metre.  Binada çalışma alanları ortak ve yalnızca şeffaf camlarla birbirinden ayrılmış. Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Hansi Flick de bu çalışma alanlarının antrenörler için düzenlenmiş bölümünde sahaları görecek şekilde konumlandırılmış.

345 otomobile park edebiliyor

178 metre karelik basın toplantısı odası olan kampüs gazetecilere mükemmel imkanlarla çalışma imkanı sağlayacak bir salona da sahip. 345 otomobil ve 217 bisiklet park alanı da bulunan DFB Kampüsü'nde ayrıca elektrikli araçlar için şarj istasyonu da var.

150 milyon Euro harcandı

150 Milyon Euro’ya mal olan dev projede 4 çim saha, FIFA ölçülerinde suni çim örtülü bir futbol salonu, futsal ve diğer çalışmalar için bir çok amaçlı salonun yanında 40 konferans veya seminer odası ile Frankfurt Skyline manzaralı 33 konaklama odası bulunuyor.

İlk kullanan Almanya Kadın Milli Futbol Takımı oldu

Bununla birlikte Almanya Futbol Federasyonu ilk kez kendi sahip olduğu bir kamp merkezinde çalışmalarını sürdürürken çeşitli milli takımlar da tesiste kamp yapabilecek. Kadınlar Euro 2022’ye hazırlanan Almanya Kadın Milli Takımı, resmi açılış öncesi kampı ilk kullanan takım oldu.

Senin için hazırladığımız haberler