15 Mart | Valencia'da teknik kadro ve futbolcular arasında 5 kişide virüs çıktığını açıkladı

16.03.2020 - 21:12 | Son Güncellenme: 16.03.2020 - 21:18

Koronavirüs sebebiyle ertelenen ve iptal olan spor organizasyonları hangileri? İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyaya yayıldı. Birçok spor organizasyonu ya askıya alındı ya da ertelendi? 15 Mart hangi spor müsabakaları ertelendi. İşte bütün detaylar...

Spor dünyasını yaralayan Koronavirüsü tüm takvimleri alt üst etti. Müsabaka tanımadan tüm etkinlikleri iptal ettirmeye devam ediyor. Bazı kulüpler ise virüse yakalanan oyuncularının isimlerini açıklıyor. 15 Mart tarihinde açıklanan bildiriler ise şu şekilde;

Öte yandan, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Valencia'da teknik kadro ve futbolcular arasında 5 kişide virüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

İsviçre Futbol Federasyonu Başkanı Dominique Blanc'ın yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklandı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) ise vaka sayısı 3'e yükseldi.

Kovid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde virüs vaka sayısını 167 bin 291 olarak güncelledi.

Siteye göre, Kovid-19 nedeniyle toplam 6 bin 455 kişi öldü, 76 bin 558 kişi ise iyileşti.

Cezayir'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselirken, Sağlık Bakanlığı, salgına yakalananların sayısının 48 olduğunu bildirdi.

İsveç Sağlık Dairesi virüsten ölenlerin sayısının 3’e çıktığını, ülkede vaka sayısının ise 992’yi bulduğunu duyurdu.

İngiltere’de ise ölü sayısı 21’den 35'e, vaka sayısı da bin 372’ye çıktı.

Romanya'da vaka sayısı 139'a yükselirken, Başbakan Ludovic Orban, OHAL ülkelerden gelenleri karantinaya alacaklarını, vaka sayısının 500'ü aşan ülkelerden gelenleri ise evlerinde izole edeceklerini açıkladı.

Yunanistan'da vaka sayısı 331'e ulaştı, virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4 olarak kaydedildi.

Balkan ülkelerinden Bosna Hersek'te vaka sayısı 24'e ulaşırken, vakaların en çok görüldüğü ülkenin iki entitesinden biri Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) kurum çalışanlarının dönüşümlü çalışacağı bildirildi.

Senin için hazırladığımız haberler