19 Mayıs Salı marketler saat kaça kadar açık? A101 BİM ŞOK çalışma saatleri nedir?

18.05.2020 - 15:35 | Son Güncellenme: 18.05.2020 - 15:35

Sokağa çıkma yasağında marketler açık mı? Sorusu ev alışverişi yapacak olan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede marketlerin çalışma saatleri de yer alıyor. Peki, 19 Mayıs Salı marketler saat kaça kadar açık?

19 Mayıs Salı marketler saat kaça kadar açık sorusu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 4 günlük sokağa çıkma yasağında haftasonları hariç marketler, kasaplar, bakkallar belli bir saate kadar açık oluyor. İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı genelgesinde çalışma saatlerini bildirdi.

19 MAYIS SALI MARKETLER SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Kısıtlamanın olduğu 18 Mayıs Pazartesi ve 19 Mayıs Salı günleri marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav ve kasaplara gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

16 Mayıs Cumartesi, 17 Mayıs Pazar, 18 Mayıs Pazartesi ve 19 Mayıs Salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek.)

Kısıtlamanın olduğu günlerde vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

 

Senin için hazırladığımız haberler