Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'den 4. Yıldız Açıklaması! Fenerbahçe'den Mesaj

18.05.2022 - 14:49 | Son Güncellenme: 18.05.2022 - 15:31

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 1959 öncesi şampiyonlukların sayılmasına şantlı destek verdi. Fenerbahçe tarafından açıklamaya anında yanıt geldi. Eğer 1959 öncesi şampiyonluklar kabul edilirse Beşiktaş 4 yıldız takacak.

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'den 4. Yıldız Açıklaması! Fenerbahçe'den Mesaj

AJANSSPOR HABER

Aralarında Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Göztepe, Ankara Demirspor ve Eskişehir Demirspor'un da bulunduğu kulüpler 1 yılı aşkın süre önce 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurdu. TFF'den başvurulara ilişkin yanıt gelmezken Beşiktaş'ın söz konusu başvuruyla ilgili tavrı belli oldu.

Çebi: Herkese eşit yapılacaksa destekleriz

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: "Kurallar dahilinde ve herkese eşit şekilde yapılacaksa desteklerim. Eğer olmayacaksa sayılmasın."

Sipahioğlu: Fenerbahçe'nin talebi aynen bu!

2018-2021 arası Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nda görev yapan ve 1959 öncesi şampiyonluklar için büyük mücadele veren Metin Sipahioğlu, Çebi'nin açıklamasından hemen sonra sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Sipahioğlu, mesajında şunları söyledi:

"Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Çebi, az önce 1959 öncesi şampiyonluklar hakkında gelen soruya şu cevabı verdi: 'Her kulübe adil ve eşit olup belli bir dayanağı, kuralı olacaksa bence sayılmalı.' Bizim de Fenerbahçe Spor Kulübü olarak başvurumuz da talebimiz de aynen bu!"

Fenerbahçe 5. yıldızı kullanmaya başladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada TFF'nin taleplerine yanıt vermemesinden dolayı 5 yıldızlı forma kullanmaya başlayacaklarını söylemişti. Koç, şu ifadeleri kullanmıştı: "2023-24 sezonundan itibaren armamıza 5 yıldızı koyacağız. Formalar çoktan ısmarlandı. Siz ne yaparsanız yapın koyacağız. Fenerium ürünlerine şimdiden başlayacağız."

"Bir sezon 3 yıldızı çıkarttık size mesaj olsun diye ama anlayamıyorsunuz. Ve her adımda bu gerçeği artık resmen kullanacağız, duyuracağız. Biz bunu Lefterlere, şampiyon yapan bütün sporculara borçluyuz. Onlar bize haklarını helal etmemiş olur sessiz kalırsak. Medeni şekilde her şeyi yaptık, tahammül ettik siz bir arpa boyu kadar çalışma yapmamışsınız, yazıklar olsun size"

 

Bunun ardından 5 yıldız tişörtleri Fenerium'da satışa sunulmuştu.

1959 öncesi şampiyonluklar sayılırsa tablo nasıl olacak?

1959 öncesi dönemde şu anki Süper Lig'in karşılığı olan üç turnuva oynandı. Bunlar 1924-1951 arasındaki Türkiye Futbol Birinciliği, 1937-1950 arasındaki Milli Küme ve 1957-59 yılları arasında düzenlenen Federasyon Kupası.

Türkiye Futbol Birinciliği'ni Fenerbahçe 3, Beşiktaş, Harbokulu ve Gençlerbirliği 2, Harbiye, Muhafızgücü, İstanbulspor, Eskişehir Demirspor, Ankara Demirspor, Ankaragücü ve Göztepe ise 1'er kez kazandı. Milli Küme'de ise Fenerbahçe'nin 6, Beşiktaş'ın 3, Galatasaray ve Güneşspor'un 1'er şampiyonluğu var.

Beşiktaş'ın 4 yıldızı olacak!

İki yıl oynanan Federasyon Kupası'nın ikisini de Beşiktaş kazanmıştı. Siyah beyazlılar bu şampiyonluklar nedeniyle Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmişti. Bu nedenle 1959 yılından önce olmasına rağmen, Beşiktaş'a 2 şampiyonluk daha eklenmişti.

İlgini Çekebilir
CANLI | Çebi'den hakem operasyonu açıklaması: TFF'nin bütün kurulları istifa edin!
Habere Git

Türkiye Futbol Birinciliği ve Milli Küme şampiyonlukları sayılırsa; Fenerbahçe 28, Galatasaray 23, Beşiktaş ise toplamda 20 şampiyonluğa ulaşacak. Böylece siyah beyazlılar 4 yıldızlı forma giymeye başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler