2020 Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nedir?

10.03.2020 - 22:30 | Son Güncellenme: 10.03.2020 - 22:30

Konut ve işyerleri üzerinden belirli miktarlarda kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi gerekmektedir. Peki2020 Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nedir? İşte merak edilen tüm bu soruların cevapları...

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) kira geliri olan vatandaşlara yönelik düzenlemiş olduğu ‘Hazır Beyanname’ sistemi üzerinden ‘Kira gelir beyannamesi’ne dair tüm işlemleri gerçekleştirmek mümkün. Özellikle ‘Kira gelir beyannamesi nasıl ve ne zaman verilir?’ şeklindeki sıkça merak edilen soruların yanıtlarını haberimizden görebilir, kira gelir beyannamesi gönderme ve hesaplama işlemlerine ulaşabilirsiniz.

KİRA GELİR BEYANNAMESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

2019'da elde ettiğiniz gelirin vergisi için beyanname 1-31 Mart 2020 tarihleri arasında verilecek. Verginin ilk taksiti de ödenecek.

Mükelleflerin, 1 Ocak – 31 Aralık dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için MART ayının 1 inci gününden son günü akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekmektedir. Beyanname verme süresinin son gününün resmi tatil gününe rastlaması halinde, tatilden sonraki ilk iş gününün tatil saatine kadar beyanname verilebilir.

Takvim yılı içinde ülkeyi terk edenler, yurt dışına çıkma tarihinden önceki 15 gün içinde beyanname vermek zorundadırlar. Ölüm halinde ise beyanname ölüm tarihinden itibaren 4 ay içinde mirasçılar tarafından verilir.

Beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine verilecektir. Mükellefler normal olarak ikametgâhlarının bulunduğu yerin vergi dairesine bağlıdırlar.

KİRA GELİR BEYANNAMESİ NASIL VERİLİR?

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükellefler, istemeleri halinde vergi dairesinden alacakları kullanıcı kodu, parola ve şifreyi kullanmak suretiyle yıllık gelir vergisi beyannamelerini elektronik ortamda doğrudan kendileri gönderebilecekleri gibi elektronik beyanname gönderme aracılık yetkisi almış meslek mensubu aracılığıyla da elektronik ortamda gönderebileceklerdir.

 

Senin için hazırladığımız haberler