2020 KPSS Ortaöğretim soruları cevapları neler? Hayrettin Karaca...

22.11.2020 - 16:09 | Son Güncellenme: 22.11.2020 - 16:19

2020 KPSS bitmesi ile birlikte memur adayları soruların cevaplarını araştırmaya başladılar. Ergin yaşı kaçtır, Bakanı kim atar ve TEMA vakfı onursal başkanı kimdir gibi soruların çıktığı 2020 KPSS ortaöğretim de güncel bilgiler cevapları da aranmaya başlandı. Peki KPSS ortaöğretim kitapçığı ne zaman açıklanacak ve cevap anahtarları ne zaman yayınlanacak? İşte tüm detaylar...

2020 KPSS Ortaöğretim soruları cevapları neler? Hayrettin Karaca...

2020 KPSS bitmesi ile birlikte memur adayları soruların cevaplarını araştırmaya başladılar. Ergin yaşı kaçtır, Bakanı kim atar ve TEMA vakfı onursal başkanı kimdir gibi soruların çıktığı 2020 KPSS ortaöğretim de güncel bilgiler cevapları da aranmaya başlandı. 

Peki KPSS ortaöğretim kitapçığı ne zaman açıklanacak ve cevap anahtarları ne zaman yayınlanacak? İşte tüm detaylar...

TEMA VAKFININ ONURSAL BAŞKANI KİMDİR

Hayrettin Karaca, Hannover Üniversitesi'nden ekoloji profesörü Franz H. Meyer, Hayrettin Karaca hakkında açıklamada bulunmuştu. TEMA Vakfı kurucu Onursal başkanı olan iş insanı, 20 Ocak 2020'de hayatını kaybetti. 

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan sorun nedir?

Cevap: Dağlık Karabağ

Varşova Paktında hangi ülkeler var?

Varşova Paktı, 14 Mayıs 1955 tarihinde Varşova'da, sekiz sosyalist ülkenin imzaladığı "Dostluk, İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Antlaşması" ile kurulan askeri ve siyasal birlik. Antlaşmayı imzalayan ülkeler Arnavutluk, Bulgaristan, Çekoslovakya, Doğu Almanya, Macaristan, Polonya, Romanya ve SSCB'ydi. Anlaşma, daha önceleri SSCB ile Çekoslovakya (1943); Polonya (1945); Bulgaristan, Macaristan ve Romanya (1948) arasında imzalanan ikili anlaşmaları bütünlüyordu. Pakt, Macaristan, Çekoslovakya ve Afganistan'ın işgalleri gibi önemli siyasal olaylarda askeri unsur olarak yer almıştır.

Konya'da yapılan kervansaray sahibi kimdir?

Anadolu Selçukluları

Bakanları kim atar?

Cevap: Cumhurbaşkanı

Milletvekili seçilebilmesi için vatandaşlarda aranan mezuniyet şartı nedir?

Cevap: İlköğretim

Ergin olma yaşı kaçtır?

Medeni Kanun'a göre kişiler 18 yaşını doldurduklarında ergin kabul edilir. Ancak bazı durumlarda 18 yaşından önce de kişiler ergin sayılabilir. 18 yaşını doldurma şartının istisnaları evlenmek ve 16 yaşını doldurmak şartıyla mahkeme kararıdır.

Özetle erginlik yaşı 18'dir.

Senin için hazırladığımız haberler