2020 KYK burs ve yurt başvurusu yap | KYK kredi başvurusu yap | KYK başvuruları

30.10.2020 - 12:09 | Son Güncellenme: 30.10.2020 - 12:22

2020 KYK burs ve yurt başvurusu yap | KYK kredi başvurusu yap | KYK başvuruları gibi araştırmalar sürerken öğrenciler ayrıca, burs başvuruları, kyk yurt başvurusu, kyk, kyk başvuru, Gençlik Merkezi, e devlet kyk burs başvuru, burs başvurusu, kyk burs, kyk burs başvurusu nasıl yapılır, kyk kredi başvurusu, yurt başvuruları, kredi burs başvurusu, kyk burs başvurusu ne zaman, burs kredi başvurusu, yurt başvuruları ne zaman, burs gibi aramaların cevapları haberimizde yer alıyor...

2020 KYK burs ve yurt başvurusu yap | KYK kredi başvurusu yap | KYK başvuruları

KYK burs/kredi ve yurt başvuları başladıktan sonra öğrenciler araştırmalar yapmaya başladılar. İşte merak edilenler ve başvuru şartları dahil herşey haberimizde yer alıyor... Ayrıca başvuru ekranına da ulaşabilirsiniz.

KYK BURSLARI NE KADAR?

Burs/kredi miktarı ocak ayından itibaren lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada da 1650 lira olarak ödenecek.
 

KYK BURS/KREDİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

KYK burs - kredi ve yurt başvurular başladı mı?

Burs-kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvurması gerekiyor.

KYK burs - kredi ve yurt başvurular ne zaman bitecek?

3 Kasım Salı günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

KYK burs - kredi ve yurt başvuruları nasıl yapılır?

11 soruluk olan KYK burs başvuru ekranında ilk adım da başvuru bilgileri var. Bu adımdaki bazı uyarıları okuyup onaylayacak olan öğrenciler, sonraki aşamaya geçiş yaparak başvuruya devam edecekler.

İkinci adımda başvuru yapan öprencilerin kimlik bilgileri yer alıyor. Eksik yerleri öğrenciler doldurmak zorundalar. Kontrol ettikten sonra yanlış bilgi olmadığını onaylayarak bir sonraki sekmeye devam edeceksiniz.

Üçüncü adımda öğrenim bilgileri doldurmak zorundalar. 4. sekmede ise bilgilendirme mesajı yer alıyor. Okuduktan sonra onay vermeyi unutmayız.

 

5. adımda ise eşinci adres bilgileri bulunmaktandır. Adres bilgilerinizi kontrol ederek doğru yere yaptınızı onaylayınız. Altıncı sekmede ise özel durum bilgileri yer alıyor. İşetlemeleri doğru yaptığınızdan emin olun. 7. adımda aile bilgisi ve sekizinci adımda ise burs veya kredi alacak kişinin Ziraat bankası bilgileri yer almaktadır.

 

dokuzuncu adımda Ziraat Bankası ürün başvuru işlemleri, onuncu adımda verilen bilgilerin önizlemesi, son adım olan on birinci adımda ise son işlem gerekecek. 

KYK yurt başvuruları ne zaman olacak?

KYK yurt başvurusu için adaylar, YURTKUR'dan gelecek olan açıklamayı bekleyecek. Henüz yurt başvuruları başlamadı.

KYK burs ve kredi başvuraları 3 Kasım 2020'de sona erecek. KYK yurt başvuruları ise 3 Kasım 2020'de başlaması bekleniliyor.

Senin için hazırladığımız haberler