2020 LGS - YKS ne zaman?

04.05.2020 - 13:53 | Son Güncellenme: 04.05.2020 - 13:55

2020 LGS - YKS ne zaman olacak? Çin'de ortaya koronavirüs salgını sebebiyle birçok organizasyon ertelenirken sınavların son durumu merak ediliyor. Peki, LGS ve YKS tarihleri ertelenecek mi? Bilim Kurulunun tavsiyelerine göre sınav tarihleri yeniden şekillenebilir. Kabine toplantısının ardından sınavlarla ilgili yeni bir gelişme olması bekleniyor. Peki Corona virüsü sonrası LGS, YKS ne zaman olacak? İşte detaylar...

2020 LGS - YKS ne zaman?

Koronavirüs salgınının ardından LGS ve YKS'nin ne zaman olacağı merak ediliyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 6. kez telekonferans yöntemiyle Kabine toplantısı gerçekleşecek. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda sınav tarihlerinde yeni gelişmeler yaşanması bekleniyor. Peki Corona virüsü sonrası LGS, YKS ne zaman olacak? İşte detaylar...

Kabine toplantısında gündem sınavlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 6. kez telekonferans yöntemiyle toplanacak olan Kabine toplantısında milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sınav tarihleri ve corona salgını sonrası normalleşme planı ele alınacak.

Kritik toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu koronavirüs ile mücadele süreçlerine ilişkin sunumlar yapacak.

2020 LGS - YKS ne zaman olacak, ertelenecek mi?

Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek milyonlarca öğrencinin gözü de bugünkü toplantıda olacak. Selçuk’un hazırlanan seçeneklerle ilgili sunum yapacağı Kabine’de, 1.8 milyon öğrencinin gireceği LGS takvimi de ele alınacak. Sınavın temmuz ayına sarkmadan haziran ayı içerisinde, son hafta yapılması önerilecek.

Toplantıda ayrıca 25-26 Temmuz’a ertelenen ve 2.5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS’nin öne alınması konusu da ele alınacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “zaten sıkıntıda olan turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi” için sınavın öne çekilmesini istediği kaydediliyor. Toplantıda tüm bu senaryolar da değerlendirilecek ve bir karar alınacak. Öğrenciler ve aileleri, bir süredir sosyal medyadan YKS’nin öne alınmaması için kampanya yürütüyor.

TOPLANTIDAN ÇIKACAK KARAR AJANSSPOR.COM'DA YER ALACAK.

Senin için hazırladığımız haberler