21,3 milyar TL'lik iddia! Haaland ilk olacak

22.10.2022 - 14:57 | Son Güncellenme: 22.10.2022 - 15:09

Kırdığı rekorlarla dikkat çeken Erling Halland için menajerinden iddialı sözler: Bonservisine 1 milyar Sterlin (21 milyar 394 bin 820 TL) ödenen ilk futbolcu olacak

21,3 milyar TL'lik iddia! Haaland ilk olacak

AJANSSPOR DIŞ HABER

Manchester City'nin bu sezon başında Dortmund'dan 60 milyon Euro (1,1 milyar TL) bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği Norveçli yıldız Erling Haaland, Premier Lig'i salladı. 14 karşılaşmada 20 gol atan 22 yaşındaki ve 1 metre 95 santim boyundaki futbolcu ile ilgili menajerinden iddialı sözler geldi.

"Bonservisi 1 milyar Sterlin olan ilk futbolcu olacak"

Menajeri Rafaela Pimenta, Sky Sport İtalya'ya verdiği röportajda,  Haaland'ın 1 milyar Sterlin (21 milyar 394 bin 820 TL) bonservis ödenen ilk oyuncu olacağını iddia etti. Pimenta "Futbol, imaj, sponsorluk değerlerini düşündüğünüzde bu rakam kesinlikle olacak" diye konuştu. Transfermarkt sitesine göre Haald'ın güncel değeri 150 milyon Euro (Yaklaşık 2,750 milyar TL).  

"Haaland- Mbappe karşılaştırması normal"

Pimenta, Erling Haaland ile Paris Saint-Germain'in (PSG) yıldızı Kylian Mbappe'nin karşılaştırılmasının normal olduğunu da belirtti.  

İlgini Çekebilir
Michy Batshuayi atıyor, Fenerbahçe kazanıyor! Rakibi Haaland
Habere Git

Haaland, Manchester City ile yeni sözleşme imzalayacak mı?

Manchester City'nin yeni bir sözleşme yapıp yapmayacağı konusunda ise Rafaela Pimenta şöyle konuştu: "Öyle umuyorum. Bugün bunu konuşmak isterlerse, mutlu oluruz. Neden olmasın ki?" 

2024’te 200 milyon Euro'ya serbest kalır iddiası

Manchester City ile 5 yıllık sözleşmeye imza atan Haaland'ın sözleşmesindeki serbest kalma maddesinin 2024'te aktif hale geleceği ve rakamın da 200 milyon Euro (3 milyar 666 milyon 430 bin 150 TL) olacağı haberleri İngiliz basınına yansımıştı.

 

Baba Haaland:Maksimum 3-4 sene City’de kalacak

Norveçli yıldızın 2027 yılına kadar City ile sözleşmesi bulunuyor. Genç süper star Haaland, City ile sözleşmesini tamamlarsa, anlaşma bittiğinde 27 yaşında olacak. Haaland'ın babası Alf-Inge Haaland'a göre ise oğlu, City maksimum 3 ya da 4 yıl kalacak.

İlgini Çekebilir
Kuzen Haaland yeni velihat oluyor!
Habere Git

İlkay Gündoğan'dan Haaland sözleri 

Manchester City'nin kaptanı İlkay Gündoğan, Erling Haaland hakkında kulüp televizyonuna övgü dolu açıklamarada bulundu. 

"Zihniyeti ve kararlılığı"

Gündoğan, “Haaland'ın kalitesi var. Bunu herkes görebilir. Zaten takıma ve oyunumuza getirdiği birçok fayda var. Aynı zamanda bir diğer önemli şey de zihniyeti ve kararlılığı" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler