38 milyonluk gelir suya düşüyor! Galatasaray'a kötü haber...

02.02.2024 - 15:54 | Son Güncellenme: 02.02.2024 - 16:12

Galatasaray'ın sezon başında satın alma opsiyonuyla Premier Lig ekibi Aston Villa'ya kiraladığı İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo'dan kötü haber geldi. İşte detaylar...

38 milyonluk gelir suya düşüyor! Galatasaray'a kötü haber...

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray’ın geçtiğimiz yıl devre arasında 15 milyon Euro bedelle Serie A ekibi Roma’dan kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo'nun transferi dünya basınında büyük yaknı uyandırmıştı. 24 yaşındaki İtalyan futbolcu sezonun şampiyonlukla tamamlanmasının Premier Lig ekibi Aston Villa'ya transfer olmuştu.

Zorunlu satın alma bedeli 38 milyon Euro

Yıldız futbolcu 5+1.4 milyon Euro kiralama bedeli karşılığında Aston Villa’ya kiralanırken, İngiliz ekibinin sözleşmede yer alan şartları gerçekleştirirse, zorunlu satın alma maddesi devreye girecekti. Buna göre Aston Villa Zaniolo'nun tapusunu almak için 22.5 milyon Euro bonservis ve 15.5 milyon Euro'yu bulan bonuslar dahil olmakta üzere toplamda 38 milyon Euro ödeyecekti. 

Bekleneni veremedi, Aston Villa gözden çıkardı

Bu sezon Aston Villa’da toplam 985 dakika olmak üzere 24 maçta süre olan Nicolo Zaniolo, bu karşılaşmalarda takımına sadece 2 gol katkısı verebildi. The Athletic’ten Jacob Tanswell’in haberine göre; İngiliz ekibi, Premier Lig'in kârlılık ve sürdürülebilirlik kurallarını da göz önünde bulundurarak, yüksek bir yıllık ücret ödediği ancak beklenen performansı sergileyemeyen 24 yaşındaki futbolcuyla devam etmeye sıcak bakmıyor.

Galatasaray'a geri dönecek

Haberde, Aston Villa'nın kiralık sözleşmesinin bitmesinin ardından Nicolo Zaniolo’yu Galatasaray’a geri göndereceği kaydedildi.

38 milyon Euro'luk gelir beklentisi suya düştü

Yaşanan bu gelişme, Galatasaray’ın İtalyan futbolcunun satışından 38 milyon Euro'yu bulacak olan gelir beklentisi de suya düşürmüş olacak.

Senin için hazırladığımız haberler