Manchester City - Real Madrid: 4-3 (Maç Sonucu - Özet)

26.04.2022 - 23:01 | Son Güncellenme: 27.04.2022 - 00:08

Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında Manchester City, kendi sahasında Real Madrid'i konuk etti. Karşılaşma 4-3 Manchester City skoru ile sona erdi. İşte detaylar...

Manchester City - Real Madrid: 4-3 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City, kendi sahasında İspanyol devi Real Madrid'i konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf İngiliz ekibi oldu. City, 11 dakika 2 gol atmayı başardı. İşte maça dair tüm detaylar...

İlk atak, ilk gol

Pep Guardiola'nın ekibi, Kevin De Bruyne'nin 2. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Belçikalı yıldızın kaydettiği gol tarihe geçti. 93. saniyede ağları bulan Kevin De Bruyne, Şampiyonlar Ligi yarı final tarihinin en hızlı golünü kaydetti.

Real Madrid'e bir ilk yaşattılar

Real Madrid'e karşı maçın ilk atağında öne geçmeyi başaran Manchester City, Gabriel Jesus'un 11. dakikadaki golüyle 2-0'a yakaladı. Brezilyalı futbolcu,  Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City formasıyla Real Madrid'e karşı oynadığı üç maçın her birinde gol atmayı başardı. OPTA verilerine göre, Real Madrid, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir maçın ilk 11 dakikasında iki gol yedi.

Benzema'yı durdurana aşk olsun!

PSG ve Chelsea'yı yıkan Real Madrid oyuncusu Benzema, karşılaşmanın farka gitmesini engelledi ve İspanyol ekibine yine nefes verdi. Karim Benzema, 33. dakikada kaydettiği golle skoru 2-1'e getirdi. Benzema böylece gol krallığı yarışında Robert Lewandowski'yi yakaladı. Karim Benzema, Cristiano Ronaldo'nun(44) 2018'de takımdan ayrılmasından bu yana Real Madrid formasıyla bir sezonda 40'tan fazla gol atan ilk oyuncu oldu.
 

Foden, yine sahneye çıktı

Atletico Madrid'i ilk maçta evinde 1-0 mağlup eden Manchester City'e Kevin De Bruyne'nin gol asistini yapan Foden, bu sefer Real Madrid karşısında 3. golü atan isim oldu. Fernandinho'nun kenardan sürüp daha sonra içeriye ortaya çevirdiği pozisiyonda Foden, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderen isim oldu. 

Gol yağmuru devam etti

Manchester City'in 3-1'lik skora getirmesinden sonra İspanyollar santradan atağa çıkarak genç oyuncu Vinicius Junior'un kenardan getirdiği poziyonda bulduğu golle farkı tekrardan 1'e indirmeye başardı. 

City, 4'ledi

Kendi sahasında konuk ettiği Real Madrid'e karşı goller bulan City, farkı açmak istediği dakikalarda Bernardo Silva, sahneye çıktı ve tekrardan farkı 2'e çıkarmayı başardı.74. dakikada golü atan Bernardo Silva, 10. Şampiyonlar Ligi maçı 3. golünü atarken 2'de asist katkısı bulunuyor.

Benzema'dan Panenka

Real Madrid, Manchester City'i kovalamaya devam etti. Karşılaşmanın 81. dakikasında penaltı kazanan İspanyol devinde penaltının başına geçen Benzema, panenka golü atarak tekrardan farkı 1'2 indiren isim oldu.

İlgini Çekebilir
13 sezon, 600 maç... Benzema tarih yazıyor!
Habere Git

Real Madrid - Manchester City rövanş maçı ne zaman?

Şampiyonlar Ligi Yarı Final ikinci maçta Real Madrid, kendi sahasında Manchester City'i konuk edecek. İkinci karşılaşma 4 Mayıs Çarşamba günü saat 22.00'da olacak. Karşılaşma Exxen üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler