60 yıl aradan sonra Formula 1'e geri dönen Aston Martin, yeni aracını tanıttı

03.03.2021 - 17:41 | Son Güncellenme: 03.03.2021 - 19:04

Racing Point takımını satın alarak 60 yıl sonra Formula 1'e geri dönen Aston Martin, yeni yarış aracı AMR21'i bugün tanıttı. Böylece Aston Martin, Formula 1'de Alfa Romeo, AlphaTauri, McLaren, Ferrari, Mercedes ve Alpine'ın ardından yeni sezon aracını tanıtan 7. ekip oldu. İşte detaylar....

60 yıl aradan sonra Formula 1'e geri dönen Aston Martin, yeni aracını tanıttı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

60 yıl aradan sonra Formula 1'e geri dönen İngiliz spor otomobil devi Aston Martin, 2021 sezonunda yarışacağı yeni aracı AMR21'i görücüye çıkardı.

Merakla bekleniyordu

Cognizant ile isim sponsorluğu anlaşması yapan ve yeni sezonda zümrüt yeşili rengiyle mücadele edecek olan Aston Martin, yeni aracının lansmanını sanal olarak 18.00'da gerçekleştirdi.

Tanıtımla birlikte Aston Martin, 1960'dan sonra ilk kez pistlerde yer alacak ve yeni aracın koltuğunda dört kez dünya şampiyonu Alman pilot Vettel ile  Kanadalı pilot Lance Stroll oturacak.

BWT sponsorluğundan dolayı pembe renge yer verildi

Araç genelinde zümrüt yeşile renk verilirken,  BWT ile olan sponsorluk anlaşmasından kaynaklı olarak kanatlarda pembe detaylara yer verildi.

 

 

Aston Martin'in F1 kariyeri

1959’lu yıllarda Formula 1 adım atan Aston Martin, ağırlığını daha çok Le Mans yarışları üzerinde harcamasından dolayı, F1 araçlarına yoğunlaşamadı ve  1960 yılında giridlere veda etti.

Formula 1’den ayrıldıktan sonra Red Bull Racing takımına sponsor olan İngiltere merkezli Aston Martin, 2020 yılının sonlarında Racing Point takımı satın alarak 60 yıl sonra Formula 1'e geri döndü.

 

 

Le Mans 24 Saat'ten sonra sıra Formula 1'de

Öte yandan bu sezon Alman pilot Vettel ile Aston Martin'in pilotluğunu yapacak olan Lawrence Stroll, takımı hakkında şu ifadeleri kullandı;

“Aston Martin, Le Mans 24 Saat gibi üst düzey uluslararası motor sporlarında büyük başarılar elde etmiş bir marka. Şimdi de tarih kitaplarında yeni bir sayfa yazma fırsatımız var. Bu, Aston Martin markasını seven herkes için, Formula 1 taraftarları ve sporun kendisi için çok heyecan verici.”

Senin için hazırladığımız haberler