65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman gelecek?

25.04.2020 - 13:07 | Son Güncellenme: 25.04.2020 - 13:10

Koronavirüs tedbirleri kapsamları arasında ilk olarak büyük risk grubunda bulunan 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Ancak bu grubu rahatlatmak için bazı çalışmalar yapılıyor. Peki 65 yaş üstüne sokağa çıkma izni ne zaman gelecek? Yasak ne zaman kalkacak?

65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman gelecek?

Ülkemizde koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk olarak hastalık için büyük risk grubunda olan 65 yaş üstündekilere sokağa çıkma yasağı gelmişti. Uzun süredir dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşları rahatlatmak için yeni düzenlemeler geliyor. Peki 65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman gelecek? Yasak ne zaman bitecek? Detaylar haberimizde...

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Hükümet koronavirüs salgınıyla ilgili bazı kararları gözden geçiriyor. AK Parti MYK’da ve bakanlıklarda yapılan toplantılarda, koronavirüs mücadelesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

 

Kamuoyunda da bu konuda oluşan talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor. Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek.

Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Senin için hazırladığımız haberler