Ange Postecoglou, VAR’ın sürekli devreye girmesinden rahatsız!

08.11.2023 - 17:17 | Son Güncellenme: 08.11.2023 - 17:21

Tottenham’ın teknik adamı Ange Postecoglou, Chelsea ile oynadıkları maçta VAR’ın sürekli devreye girmesinden rahatsız olduğunu dile getirdi. İşte detaylar.

Ange Postecoglou, VAR’ın sürekli devreye girmesinden rahatsız!

AJANSSPOR-HABER

Ange Postecoglou, Chelsea'ye karşı oynadıkları maçta VAR'ın aşırı kullanımının hakemlerin otoritesini azalttığını söyledi. Tottenham, Dejan Kulusevski'nin erken golüne rağmen Cristian Romero ve Destiny Udogie'nin üst üste kırmızı kart gördüğü maçta Chelsea'ye 4-1 mağlup oldu.

"Ama biliyorum ki bu konuda yalnızım"

Postecoglou, maçtaki yoğun VAR kullanımı hakkında şunları söyledi: "Bunu sevmiyorum. Oyalanmayı sevmiyorum. Kararların beklenildiği anı sevmiyorum. Ama biliyorum ki bu konuda yalnızım. 26 yıllık kariyerim boyunca, hakemin kararını iyi, kötü veya başka bir şekilde kabul etmeye her zaman hazırdım. Ben sadece oyunun oynanmasını istiyorum.”

"Hakemin otoritesini azalttığı anlamına geliyor"

58 yaşındaki çalıştırıcı, VAR’ın sürekli devreye girmesinin hakemlerin otoritesini azalttığını vurguladı ve, “Ama her hafta kararlar hakkında şikayet ediyorsak, bunun da olması gerekiyor. İnsanlar her şeyi emin olmak, doğru olduğundan emin olmak için ayrıntılı bir şekilde inceleyecekler ve sonunda bile hala mutlu olmayacağız. 

İlgini Çekebilir
Londra derbisinde Chelsea, Tottenham'ı devirdi!
Habere Git

Peki bu ne anlama geliyor? Hakemin oyunun otoritesini azalttığı anlamına geliyor. Hakemlerin oyunu kontrol ettiğini söyleyemezsiniz. Kontrol dışarıda. Ama işlerin bu şekilde gittiği bir oyun ve bunu kabul etmek zorundasınız ve sadece devam etmeye çalışmalısınız. Şu ana kadar hiçbir şikayet gelmedi, çünkü kale çizgisi teknolojisi vardı ve kimse onun hakkında şikayet etmedi" dedi.

Tottenham liderliği kaybetti

Postecoglou, bazı suçlamaların kararları eleştiren teknik direktörlerin omuzlarına ait olduğunu da sözlerine ekledi. Bu yenilgi, Tottenham'ın Premier Lig'de ilk mağlubiyetini almasına neden oldu.

Şu ana kadar bu sezon oynanan 11 maç sonunda, lider Manchester City'nin 2 puan gerisinde 26 puanla 2’nci sıraya gerilediler. Tottenham, Cumartesi günü Wolves'u ağırlarken, Chelsea Pazar günü Stamford Bridge'de Manchester City ile karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler