A Milli Takım'ın golcüleri: "Burak Yılmaz ve Halil Akbunar..."

14.05.2021 - 16:36 | Son Güncellenme: 14.05.2021 - 16:49

A Milli Takım'ın patronu Şenol Güneş, 30 kişilik aday kadroyu açıkladı. İşte kadronun en golcü iki ismi, Burak Yılmaz ve Halil Akbunar'a genel bir bakış...

A Milli Takım'ın golcüleri: "Burak Yılmaz ve Halil Akbunar..."

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2020 aday kadrosu açıklandı. Teknik direktör Şenol Güneş'in açıkladığı 30 kişilik listede göze çarpan iki isim var. Burak Yılmaz ve Halil Akbunar. Türkiye'nin Avrupa macerasında bu iki isme çok fazla görev düşüyor. Fransa'da Lille OSC ekibiyle şampiyonluğa yürüyen Burak ve Göztepe'nin golcüsü Halil Akbunar, Güneş'in kadrosundaki en etkili iki gol silahı olacak.

Güneş'in kadrosunda kimler var?

Kaleci: Mert Günok, Uğurcan Çakır, Altay Bayındır, Gökhan Akkan.

Savunma: Zeki Çelik, Mert Müldür, Merih Demiral, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Umut Meraş, Rıdvan Yılmaz.

Orta Saha: Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Taylan Antalyalı, Dorukhan Toköz, Ozan Tufan, Orkun Kökçü, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu.

Hücum hattı: Cengiz Ünder, Efecan Karaca, Halil Akbunar, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz, Enes Ünal, Kenan Karaman, Halil İbrahim Dervişoğlu.

Burak Yılmaz'ın Fransa macerası

35 yaşında Fransa'nın Lille OSC ekibiyle anlaşmaya varan Burak Yılmaz, geç yaşına rağmen ortaya koyduğu performansla parmak ısırttı. Olympique Lyon maçında takımını ipten alan oyuncu, bu sezon 31 maça çıkarken 17 gol, 5 asistlik katkı sağladı. Yani, 22 golde doğrudan pay sahibi. 

"Skorer Akbunar"ın Göztepe rüyası

Göztepe'nin Antalyaspor altyapısından kadrosuna kattığı Halil Akbunar, kariyerinin en verimli sezonlarından birini geçiriyor. Gol ve asistte çift haneli rakamlara ulaşan futbolcuyu Bundesliga ekipleri de yakın takibe almıştı. Halil Akbunar, 27 yaşına rağmen günbegün artan piyasa değeri ile kulüpleri cezbediyor. Başarılı futbolcu, bu sezon 41 maça çıkarken 10 gol, 14 asistlik katkısıyla sahanın yıldızlarındandı.

Şenol Güneş aday kadro seçimi için ne dedi?

EURO 2020 ilk etap hazırlık kampının kadrosunu açıklamaladan önce konuşan Güneş, "Türkiye'nin ve Müslüman aleminin bayramını kutluyorum.  Biz büyük bir aileyiz, bu ailede oyuncular bizim çocuklarımız. Bu ailede bizler, oyuncular, yöneticiler ve siz medya mensupları var. Gençlerimize güveniyoruz, yeni nesiller üretmek istiyoruz. Sevdamız da imtihanımız da büyük. Kadromuz 30 kişi olacak. 18 Mayıs'ta Antalya'da kampa giriyoruz. 27-31 Mayıs'ta iki hazırlık maçı yapacağız. 3 Haziran'da da Almanya'da bir hazırlık maçı yapacağız. 10 Haziran'da Roma'ya gidiyoruz. Sonrasında grup maçlarını tamamlayacağız. Herkesten destek istiyorum" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler