Abdülkadir Ömür için özel İstanbul maddesi!

29.01.2024 - 18:19 | Son Güncellenme: 29.01.2024 - 18:39

Kadro dışı bırakılan Abdülkadir Ömür için Hull City ile transfer görüşmelerini sürdüren Trabzonspor'un yıldız futbolcu için sözleşmeye özel bir madde koymak istediği ileri sürüldü. İşte detaylar...

Abdülkadir Ömür için özel İstanbul maddesi!

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor'da geçtiğimiz günlerde Umut Bozok ile birlikte kadro dışı bırakılan ve takımdan ayrılmasına Abdülkadir Ömür hakkında flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.   

"Trabzonspor'un çıkarlarına uygun bir teklif getirirse ayrılacak"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, kadro dışı bırakıldıktan sonra birçok takımın transfer listesine giren 24 yaşındaki futbolcunun durumu hakkında yaptığı açıklamada, "Abdülkadir Ömür ayrılmak istediğini söyledi. Trabzonspor'un çıkarlarına uygun bir teklif getirirse ayrılacak. Şu an olan tekliflere Abdülkadir gitmek istemiyor. Dolayısıyla şu an konu ortada." ifadelerini kullanmıştı.

Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City Abdülkadir'i istiyor

Öte yandan Süper Lig'den birçok takımın talip olduğu milli futbolcuyu, yurt dışından kadrosuna katmak isteyen kulüp ise Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Championship ekibi Hull City. İngiliz ekibi Abdülkadir Ömür için girişimlerini sürdürüyor.

 

"Yüksek bir sonraki satıştan pay ile bu transferi bitirmek istiyoruz"

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, yıldız futbolcunun transferi için yaptığı açıklamada, "Abdülkadir Ömür'le temaslarımız sürüyor. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan sağ olsun çok yardımcı oluyor. Abdülkadir yurt dışında oynamak istiyor, ayrıca Abdülkadir'in başka takımlara çok yüksek bir ücrete transfer olacağını düşünüyorum. O potansiyeli var. Trabzonspor içinde yüksek bir sonraki satıştan pay ile bu transferi bitirmek istiyoruz. Trabzonspor da kazansın istiyoruz. Görüşmeler olumlu devam ediyor ama daha imzayı atmadık. Türkiye'den başka transfer düşünmüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

FFP nedeniyle satın alma opsiyonluk kiralama teklifi

Trabzon medyasından Günebakış Gazetesi'nin haberine göre; Championship kulübü, Finansal Fair Play (FFP) nedeniyle Abdülkadir Ömür Trabzonspor'a zorunlu satın alma opsiyonlu bir kiralama teklifi sundu.

Trabzonspor, üç büyükler için özel madde eklemek istiyor

Haberde, kulüpler arasındaki görüşmelerin devam ettiği ancak henüz önemli bir konuda uzlaşma sağlanabilmiş değil. Trabzonspor, Abdülkadir'in sonraki transferinde Galatasaray, Fenerbahçe veya Beşiktaş'a gitmesi durumunda kontrata 12 milyon Euro'luk ekstra bir bonus eklenmesini istiyor.

Güncel piyasa değeri 8 milyon Euro

24 yaşındaki futbolcu, 8 yıldır formasını giydiği Trabzonspor'da 211 resmî maça çıktı. Abdülkadir, bu karşılaşmalarda 25 gol atıp 36 gol kaydetti. Kulübü ile olan sözleşmesi 2027 yılında bitecek olan milli futbolcunun güncel piyasa değeri ise 8 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler