Abdülkerim Bardakçı'nın Milli Takım'dan Çıkartılmasında Hata TFF'de

28.03.2023 - 19:09 | Son Güncellenme: 28.03.2023 - 19:19

Baş ağrısı nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkartılan Abdülkerim Bardakçı, Galatasaray ile maça çıktı. Kunzt'un iddiasına aksine oyuncunun sağlık durumunu, TFF takip etmeliydi.

Abdülkerim Bardakçı'nın Milli Takım'dan Çıkartılmasında Hata TFF'de

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Euro 2024 grup eleme maçlarımız başladı. Türkiye ilk maçında deplasmanda Ermenistan'ı 2-1 mağlup ederek, 3 puanla başladı. Ay yıldızlılar bu gece de Bursa'da grubun favorisi Hırvatistan'ı ağırlayacak. Ermenistan maçında stoperler Merih Demiral ve Ozan Kabak'ın performansı beğenilmedi. Galatasaray'da iyi bir form grafiği çizen Abdülkerim Bardakçı'nın oynaması bekleniyordu ancak sağlık sorunları nedeniyle kadrodan çıkartıldı.

Abdülkerim Bardakçı'nın baş ağrısı muamması

Fakat Bardakçı'nın kadrodan çıkartılması tartışmalara nedene oldu. Çünkü, millilerin teknik direktörü Stefan Kuntz, oyuncunun nörolojik sorunlar yaşaması nedeniyle kadrodan çıkartıldığını ve sağlık heyetinin 2 hafta tedavi edilmesi gerektiğini söylediğini açıkladı. Buna karşın oyuncu kadrodan çıkartıldıktan sonra Galatasaray'ın Karabağ ile oynadığı hazırlık maçının kadrosuna alındı. Bu durum da "Bu işte bir yanlışlık yok mu?" sorusunu doğurdu.

Kuntz'dan üstü kapalı Galatasaray'a taş

Alman  teknik direktör Kuntz, Hırvatistan maçına dair olarak dün düzenlediği basın toplantısında Galatasaray'ın sağlık durumu düzelen Bardakçı hakkında kendilerine bilgi verilmemesini eleştirdi. Kuntz, "Karabağ maçında oynamasına şaşırmadım değil. Bu süreçte tedavisi iyi gidiyorsa, oynayabilecek seviyedeyse buraya gelmesi sağlansa o bizim için daha olumlu olabilirdi" dedi. Peki arka planda neler yaşandı, prosedürler ne diyor.

Konuya dair yaptığım araştırmalardan elde ettiğim bilgiler şu şekilde:

İlgini Çekebilir
Kuntz-Abdülkerim kavgası büyüyor!
Habere Git

Galatasaray doktorları bir şey bulamadı

Abdülkerim Bardakçı'yı milli takımın sağlık heyeti, yaşadığı baş ağrısı nedeniyle "İki hafta dinlenmeli" diyerek, kadrodan çıkartılmasını tavsiye etti. Bunun üzerine oyuncu milli takımdan gönderildi. Galatasaray sağlık heyeti oyuncuyu yeniden muayene ederek, bir takım tetkikler yaptı. Oyuncuya bir ilaç yazılarak takibe alındı. Bardakçı, bu süreçten bir gün sonra baş ağrısı şikâyetinin sona erdiğini söyledi. Böylece, Galatasaray takımı ile yeniden çalışmalara başladı.

Takip, milli takım doktorlarının görevi

Kuntz, Abdülkerim Bardakçı'nın sağlık durumuna dair Galatasaray'ın kendilerini bilgilendirmeleri gerektiğini söyledi. Ancak protokollere göre böyle bir zorunluluk yok. Aksine oyuncunun takibini milli takımın sağlık heyetinin yapması gerekiyor. Çünkü oyuncu söz konusu rahatsızlığı milli takımdayken yaşadı. Dolayısıyla milli takım doktorlarının Galatasaray sağlık heyeti ile sürekli iletişimde bulunarak, oyuncuyu takip etmesi prosedür gereği.

Kuntz'un savunma opsiyonunu kısıtladı

Bugün itibarıyla bakıldığında, geçici bir baş ağrısı nedeniyle milli takım sağlık heyetetinin Abdülkerim Bardakçı'ya "iki haftalık istirat" önermesi abartılı görünüyor. Bu nedenle oyuncu milli takım kadrosundan çıkartıldı ve Stefan Kuntz'un savunmadaki önemli bir seçeneği ortadan kalktı. Özellikle Hırvatistan maçında Bardakçı, Kuntz'un elini rahatlatan bir seçenek olacaktı.

Senin için hazırladığımız haberler