Abdullah Avcı: Bir İngiliz takıma bu kadar hükmetmek kolay değil!

09.08.2018 - 23:18 | Son Güncellenme: 10.08.2018 - 02:18

Abdullah Avcı: Bir İngiliz takıma bu kadar hükmetmek kolay değil!

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Başakşehir ile Burnley 0-0 berabere kaldı. 

Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı mücadele sonrası önemli açıklamalar yaptı. İşte Ajansspor'un derledikleri:

Harika bir oyun oynadık. Topun bizde kalacağını biliyorduk. İlk 30 dakika erken final pası yapmaya çalıştık ancak sonrasında organizasyonlarımız başarılıydı. Merkezi kapalı tutan bir takıma karşı oynadık. 1.5 pozisyon verdik. Bir İngiliz takıma bu kadar hükmetmek kolay değil. 0-0 skor ceptedir. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Yeni bir sezon başlıyor.

Adebayor ile sağlık kurulundan ve birebir görüşmelerimizin ardından Trabzonspor maçı öncesi fiziksel durumu ve bileğinde ufak bir şey var. Rövanş ve Trabzonspor maçında oynayabilme şansı var. Bajic set oyunu, topla buluşma noktasında iyiydi. Gol kaçırdı ancak oyun disiplinine sadık kaldı.

İngiltere Ligi’nin şampiyonu Manchester City, Arsenal ve Liverpool pas oyunan evrildi. Pozisyon almak önemli. Burnley merkezi iyi kapatan bir takım. Dünya Kupası ise başka bir strateji, savunma yapan takım şampiyon oldu. Hücum yaparken savunma yapmayacaksınız anlamına gelmez. Bugün hiç geçiş vermedik. Bizim oyun felsefemiz, oyuncularımızın yatkınlığı bu şekilde. Sean Dyche’ın felsefesine de saygı duyuyorum.

Başakşehir oyunun içindeki senaryolarda direk oyunu kullanan bir takım. Bugün futbolda tek oyun stili üzerinden gidiliyor. Rakibin analizine göre oyun stilini belirliyorsun. Rakip ceza sahasında 18 şu atmışız, rakip 2 tane atmış. Eskiden bizim oynadığımız oyun önemli, rakibinki değil derlerdi. Artık böyle bir şey kalmadı.

4-5 net pozisyona girdik. Burnley bizi orta yapmaya iten bir takım. Biz sabırla bunu kullandık. Bajic pas iadesi ve set oyunun çok iyi oynadı. Oyunun başında golü atsa belki ilerleyen dakikalarda onu daha çok ceza sahasında buluşturabilirdik.

Adebayor olsaydı skor değişir miydi bunu bilemeyiz. Bireysel değil ancak takım performansından memnunum.

Kampın sağlıklı geçtiğini ifade etmiştik. Tatmin edici bir oyun oynadık. Bu aynı yerde durmayacak, gelişecek. Trabzon bir futbol şehri, zor bir maç. İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Sabırlı ve akıllı oynamamız gereken bir maç

Senin için hazırladığımız haberler