Abdullah Avcı ve Siopis, Basel maçı öncesi konuştu

15.02.2023 - 14:20 | Son Güncellenme: 15.02.2023 - 14:58

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve futbolcu Siopis, Avrupa Konferans Ligi'nde Basel ile oynanacak maç öncesi konuştu. Açıklamalar haberimizde.

Abdullah Avcı ve Siopis, Basel maçı öncesi konuştu

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi playoff turunda İsviçre'nin Basel takımıyla karşı karşıya gelecek. Teknik direktör Abdullah Avcı ve Manolis Siopis maç öncesi açıklamalarda bulundu.

"Hayatımızın en zor günleri..."

Depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dilekleriyle sözlerine başlayan Avcı, "Milletimizin başısağ olsun. Acımız ve üzüntümüz çok büüyk ve gerçekten canımız çok yanıyor. Hayatımızın belki de en zor, en önemli günlerinde, en zor maçına hazırlanıyoruz. Böyle maçlara hazırlanmak kolay olmuyor." dedi.

"Futbolun iyileştirici gücü var"

Futbolun iyileştirici gücünü hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Hepimizin bu oyuna, organziasyona odaklanması zor. Hafta başından itibaren gün, gün, adım adım bunu en iyi şekilde hem zihinsel olarak hem iletişim kurarak daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz ama bu oyunun futbolun hem iyileştirici hem de birleştirici gücünden faydalanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Lazar Markovic, Trabzon'da
Habere Git

Avcı'dan Basel analizi

Rakip Basel'i analiz eden teknik adam, "Basel formasyon olarak 4-3-3, 4-2-3-1... Geçen hafta itibarıyla sportif direktörü teknik direktör oldu, son 20 senedir Avrupa kupalarına devamlı ve istikrarlı katılan bir takım ve 8 kere de Şampiyonlar Ligi play-off'u oynamıl bir takım. Yaş ortalaması 23, ilk 11'de oynayan yaş ortalaması 25. Ve özellikle Avrupa'dan iyi yerlerden aldıkları kiralık genç oyuncuları kullanıyorlar. Böyle bir dönem yaşıyorlar. Genç ve dinamik olması savunmadan, hücumdan geçişlerinde etkili olabilen bir takım." dedi.

"Ülkenin bizimle destek olacağını biliyorum"

Bütün duygu ve enerjileriyle sahaya çıkacaklarının altını çizen Avcı, "Konferans Ligi'nde başından itibaren 12 maç oynadılar, 2. turda başladılar, 3. tura çıktılar. Grup oynadılar ve aynı puanla ikinci çıktılar. 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldılar. Biz yarın bütün enerjimizle, bütün duygumuzla yaşadığımız süreçten ülkenin birazcık yüzünü güldürebiliyorsak, kafalarını birazcık bu oyuna çevirtebilirsek bu bizi mutlu edecek. Ülkenin bizimle destek olacağını biliyorum. Onun için şimdiden bu pozitif enerji için herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Herkes adına mücadele edeceğiz"

Trabzonspor'un Yunan futbolcusu Manolis Siopis de düşüncelerini aktarırken, "Gaziantep, Hatay ve çevre illerde yaşanan depremden dolayı çok üzgün olduğumu söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum. Maç hakkında çok fazla şeyler söylemek istemiyorum zaten hocamız maç hakkında söylenecekleri söyledi. Ancak yarın biz bu maçı hep beraber oynayacağız, yarın bütün Türkiye bir bütün olduğunu gösterecek. Çünkü maça çıktığımızda herkes adına mücadele edeceğiz. Taraftarlarımıza bir davetim var. Onlardan ricam, maç biletlerini almaları ve bizimle olmaları yönünde çünkü bütün gelirler depremzedelere ve etkilenen ailelere aktarılacak. Bütün dualarım bu insanlarla." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor-Basel maçında tezahürat yapılmayacak
Habere Git

"Birbirimize çok yakınız, aynı kültürdeniz"

Türk ve Yunanlıların birbirine yakınlığından bahseden Siopis, "Öncelikle hepimiz insanız ve hepimiz aynıyız ve eşitiz. Bu gibi durumlarda birbirimize her zaman yardımcı olacağız ve yardımcı olmaya da devam edeceğiz. Biz belki iki farklı ülke olabiliriz ama ben birbirimizi aynı olarak görüyorum, birbirimize çok yakınız, aynı kültüre sahibiz... Tabii ki Türk insanı bir sıkıntı yaşadığında Yunanlılar da yardıma gelmeye hazır olacaktır. Bahsettiğiniz videoları ve fotoğrafları gördüm, bunları gördüğümde hissettiklerimi kelimelere dökebilmek ve tarif edebilmek çok zor. Ama ben de çok duygusal anlar yaşadım." dedi.

"Yabancı oyuncuların tedirginlikleri oldu"

Galatasaray maçı sonrası yaşananları anlatan Avcı, "Süreç İstanbul'daki son lig maçının ertesi günü oldu. Her dakika geçtikçe ciddiyetinin farkına vardık. İnan hiçbir şey yapmak istemiyorsun ve nasıl bir karar çıkacak bunu bilmiyorsun. Bunu yaşamamış, coğrafyasında kendi coğrafyasında özellikle yabancı oyuncular bunu yaşamamış oyuncular var, onların tedirginlikleri var. Sonraki süreç, iletişim kurarak, anlatarak, geldiğimiz günden itibaren şaşkınlıkların her geçen daha da azalarak devam ettiği, her vatandaşın olduğu gibi oyuncuların hassasiyetleri, duyguları ama oyunculara da iyileştirme gücü ve birleştirme gücü var bu oyunun. Ve UEFA bunu oynamaya bu bölgeyi güvenli kılıp oynamaya karar vermiş. Bundan sonra bizim iyileştirme, birleştirme ve insanları nasıl mutlu edeceğiz tarafına bakacağız. Her geçen gün biraz daha adım adım işin içine girmeye çalıştık. Dün daha iyi gözüküyordu sahadaki enerjimiz, oyuncularımızın birbirine olan şeyi. Umarım yarın sahaya olumlu yansır." ifadelerini kullandı.

Lazar Markovic transferi hakkında

Trabzonspor'un Gaziantep FK'dan destek transferi kapsamında kadrosuna kattığı Lazar Markovic hakkında konuşan Avcı, "Uzun sene futbol oynadığımız her şehir, her dost, her arkadaş, her meslektaş, herkese uzanmaya çalıştık. Bağlantı kurduk, Maraş'ta da aynı şekilde. Dostlarımız vardı. Bağlantı kurduklarımda birinci derecede bir şey yok ama 2 ve 3. derecede akrabalar ile ilgili sıkıntıları aldık. Şu anda haber seyredemiyorum, bir yandan da haber almaya çalışıyorum, bunun altından bir şekilde kalkılacak. Bundan sonraki sürecin umarım ülke adına daha sağlıklı olmasını diliyorum. Böyle bir durumda transfer fırsatı çıkmasını istemezdim. Böyle bir durumda fırsat çıktı. Fırsat nasıl bir fırsat? Aslında oyuncuların oynamasıyla ilgili bir durum. Bizim de bu konuyla ilgili mevkisel olarak bir sıkıntımız vardı. Kendisini daha evvelden tanıyoruz (Markovic), ülkemizde de oynamıştı. Çok iyi de bilgiler aldım kendisiyle alakalı, hem oyuncudan hem teknik heyetten. Görüntülü konuştuk. Umarım kısa sürede bize katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"4 büyükler olmadan kitleler peşinden gelmez"

4 büyükler ve tüm takımlar arasında etkileşim devam etmesini arzuladığını açıklayan Avcı, "Fenerbahçe olmadan, Galatasaray olmadan, Beşiktaş olmadan, Trabzonspor olmadan bu kadar güzel bir rekabet olmadan bu kadar kitleler bunun peşinden gelemez ama buna özellikle saygı ile sevgi ile... Geçen sene şampiyon Trabzonspor'dur, bu sene geri kalmıştır, başkası olacaktır ve bizim buna saygı göstermemiz gerekecektir. Başka bir şey aramamamız gerekir. Biz daha nasıl iyisini yapabiliriz diye çalışmamız gerekir. Bütün arzu ve isteğim bu etkileşimin devamlı olması, herkesin birbirine böyle günlerde değil, her zaman Türk milletin böyle bir millettir, bu enerji ile devam etmeleri gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"Üç ayrı ligi oynamak büyük tecrübe"

Sözlerini son 16'ya kalmak istediklerini bitiren Avcı, şu şekilde konuştu: "Umarım son 16'ya kalırız. Biz bu sene Trabzonspor olarak Şampiyonlar Ligi play-off'u oynadık, Avrupa Ligi oynadık ve 9 puan aldık. Şu anda da Konferans Ligi'nin bütün arzumuz 16'ya kalmak. Bu bir rekorsa çok güzel, bunun devamını sağlamak istiyoruz. Bir senede 3 ayrı ligi oynamak çok önemli bir deneyim ve tecrübedir aslında. Ben biletlerin özellikle Karadeniz insanının duygusunu çok iyi bildiğim için yarın biletlerin tüketeceklerini, onların tribündeki coşkularını, takımlara verecekleri destekleri çok net."

Senin için hazırladığımız haberler