Abdullah Avcı: "Doğru örnek oluyoruz..."

21.01.2019 - 00:46 | Son Güncellenme: 21.01.2019 - 00:46

Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, Trabzonspor maçının ardından beIN Sports'a konuştu. Abdullah Avcı'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Emre’nin dayısı kalp krizi geçirmişti. Onu kaybettik. Ailesine başsağlığı diliyorum. Samsunsporlu futbolcuları da saygıyla anıyorum. Trabzon her zaman zor deplasmandır. Bugünün bütününde çok bireysel ve basit top kayıpları yaptık. İlk 15 dakikadan sonra doğru opsiyonları kullandık. İlk golde Robinho’nun topa değmeden alan açtığı bir koşusu vardı.

"Kadro kalitemiz arttı"

Clichy ilk golünü attı. Onu da tebrik ediyorum. 3-0’da oyunu bitirmemiz gerekirken bir hata yaptık. 3-2’den sonra oyunun içinde olduk. Geçişlerde top kaybı yaptık. Organizasyonları doğru kullandık. Daha fazla pozisyona girebilirdik. Rakipten yaşlı ve deneyimli olmamıza rağmen daha fazla mesafe kat ettik. Zor bir deplasmandan bu şekilde dönmek güzel. Elia ve Arda iki yeni transferimiz. Kadro kalitemiz artmış vaziyette.

"Doğru bir örnek oluyoruz"

Doğru bir örnek oluyoruz ve iyi bir kulübüz. Beni heyecanlandıran bir akademi projesi var. Bu sene odaklandığımız şey tamamen şampiyonluk. Gelecek senenin planlamasını 31 Mayıs’tan sonra yaparız.

"Pereira için çok üzüldüm"

Pereira'nın ayak tarak kemiğinde kırık oluşmuş buna çok üzüldüm. Acil şifalar diliyorum. Değerli bir futbol şehri ve yarışında içindeler bir Karadenizli olarak bu beni mutlu ediyor. İlk yarı 2-0 önde girmek çok önemliydi. 3-0'dan sonra oyunu domine etmemiz lazımdı. Geçişlerde kaybettiğimiz toplar rakibin üzerimize gelmemizi sağladı.

"Yusuf'un kaydettiği golle rakip oyuna ortak oldu"

Yusuf'un kaydettiği golle rakip oyuna ortak oldu. Kasımpaşa maçına çıkacağız. Emre bugün dayısını kaybetti, Samsun'da vefat edenlerin ölüm yıl dönümü, Gael bizdeki ilk golünü kaydetti. Arda'nın bugünkü performansı bizi mutlu etti. Adebayor çok yetenekli oyunculardan birisi. Sistemin içinde olan her oyuncu değerlidir. Şu anda fiziksel eksiklikleri var. Bugün Robinho ligin yüksek siprinter yapan oyuncusu. Bugünkü tercihimiz buydu. Geçen sezon 34 hafta yarıştık. Bugün konumumuzdan memnunuz. Şampiyonluk yolundaki durumumuzu çok şanslı ve iyi görüşüyorum.

“Bugün yüzde 60’larda topa sahip olabilirdik”

“Oyunun bütününde Trabzon’a ilk golü bireysel hatadan verdik” diyen Avcı, “Arkasından Yusuf’un kaptana çarpıp kalecinin önünde olması rakibi devreye soktuk. Atmosfer öyleydi. Trabzonspor takımın beklerinin çok direndik verdiği kenar oyuncuların içeride buluştuğu da planlarımız arasındaydı. Abdülkadir gibi yetenekli oyuncu yüzünü döndüğünde herkesi geçebiliyor. Biz bugün yüzde 60’larda topa sahip olabilirdik ama çok basit top kayıplarıyla beraber yüzde 51-52’lerde topa sahip olduk. Rakipten 4 km daha fazla koşmuşuz. Emre Belezoğlu 39 yaşında olmasına rağmen sahada mesafe kaydeden 2. Oyuncuydu. Her değerli bir takımdan deplasmanda 4 gollü bir galibiyet alabilmek mutluluk verici. İkinci yarının ilk maçına Trabzonspor gibi bir deplasmanda bu şekilde başlamak son derece mutluluk verici. Kasımpaşa maçına hazırlanacağız. Zamanı son derece iyi değerlendirmek istiyoruz. Oyuncuların ve kulübün kişisel kariyerini zenginleştirmek istiyoruz. Umarım bu yolda hedefe emin adımlarla gideriz. Trabzonspor’a da bir Karadenizli olarak hem Türk futbolunun onlara ihtiyacı var, onlarında Türk futboluna ihtiyacı var. Başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Senin için hazırladığımız haberler