Abdullah Avcı: "Taraftarlarımız sabırlı olsun, iyi yoldayız"

18.08.2021 - 17:52 | Son Güncellenme: 18.08.2021 - 21:23

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Konferans Ligi play-off turunda oynayacakları Roma maçı öncesi açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Abdullah Avcı: "Taraftarlarımız sabırlı olsun, iyi yoldayız"

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Roma maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Bordo-mavili teknik adam, "Play-off öncesi geçen haftanın yoğun geçtiği bir süreç yaşadık. Özellikle dünya futbolunun da tanıdığı, İtalya futbolunun önemli takımlarından, tarihiyle, geçmişiyle, zenginlikleriyle çok önemli bir kulübü ağırlamaktan mutluluk duyacağız" dedi.

Roma takımının her sene de özellikle yaptıkları transferlerle çok ön plana çıktığı dile getiren Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Ligi açısından başarılı bir sezon geçirmişler"

"Özellikle çok geniş bir oyuncu havuzuna sahip olan Roma takımı, her sene de özellikle yaptıkları transferlerle çok ön plana çıkan, geçen seneyi özellikle yarıştığımız lig olarak söylüyorum Avrupa Ligi açısından başarılı bir sezon geçirmişler.Özellikle son 16'ya Shaktar, sonrasında Ajax'ı, sonrasında yarı finalde Manchester United'a elenmişler. Ondan öncesinde eledikleri takımlar var. Bruno da geçen sene o kadronun içindeydi."

"Taraftarımızdan sabır istiyorum"

"Geniş kadroya sahipler. Güncel 20 tane milli takım seviyelerinde oyuncuları var. Teknik olarak, özellikle bir sene öncesinden oyun kurmalarında 3-2-5 formasyonunu alan, özellikle top rakipteyken de merkezi kapatıp kenara yönlendirip orada şiddetli baskı yapan, geçişi de oynayan çok yetenekli oyuncu havuzuna sahipler. Rakiple ilgili net bir şekilde dinlendik, görselde hazırlanıyoruz. Toparlanmaya geçiyor ikinci günümüz. Bugün de statta antrenman yapacağız. Biz de her maça, her rakibe göre hazırlanıyoruz. Özellikle burada çok fantastik bir takımı, fantastik hocasını ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Biz de Trabzonspor olarak oyun planlarımız, oyun organizasyonlarımız var. Sonuç ne olursa olsun Trabzonspor'u temsil ettiğimizi farkındayız. Taraftarımızdan sabır istiyorum ve bu oynadığımız her maç bize birtakım gerşi dönüşler veriyor. Onun için iyi yoldayız. Taraftarımız bizim için önemli. Onların maçta olması bizim hızlanmamızı sağlayacak. Özellikle Roma ve arkasında Sivasspor maçında taraftarlarımızın arkamızda olması bizi diğer rakiplerden bir fazla yapıyor. Desteklerine ihtiyaçlarımız var. Yarın için güzel bir gün, bizim için de güzel bir başlangıç olmasını diliyorum."

"Onların deneyimleri daha fazla ama bizim de planlarımız var"

"Her rakibe göre savunmada da, hücumda ona göre planlamalar yapabiliyoruz. Özellikle birbirine yakın oyunlar var. Roma'nın oyunu da bizim oyuna yakın. Burada kalite ve çok tekrarları olan bir takımdan bahsediyoruz. Özellikle Avrupa Ligi'nin son 2-3 senesine baktığınız zaman biz belki Trabzonspor olarak 10 maç oynadık, onlar 50-51 maç oynamış. Onların deneyimleri daha fazla ama bizim de planlarımız var. Hep soruyorlar: Hücum mu savunmam mı? İkisi de. İkisi de olmadan bugün dünya futbolunda olunmuyor. Bunların ufak ufak detayları var. Özellikle geçen sene takım savunmasını çok daha iyi yaparken bugün hücum zenginliği. Geçen sene ne zaman hücum oynayacağız diyorlar, hücumda oynamıştık ama savunma güvenliğini alarak. Bunun detayları var. Tekrarlarla ilgili o yüzden sabır diyorum. Bunu en iyi şekilde çok tekrar yaparak iyi hale getireceğiz. Yarın kazanmak için sabırlı bir şekilde oynamaya devam edeceğiz."

"Trabzonspor'un olduğu her yerde başarı vardır"

"Kaliteli rekabet ve bunun içindeki takım bütünlüğü, beraber hareket eden, saha içinde saha dışında... Grup enerjisinin bir yukarıda olduğu bir takım yarattığında bu gideceğin hedefe adımlarını daha da hızlandırmış oluyorsun. Onun için çok birbirine yakın kaliteli rekabet derinliği olan bir kadro oluşturmaya devam ediyoruz. Onun için başkan ve yönetim kuruluna bu anlamda destekleri için teşekkür ediyorum. Trabzonspor'un olduğu her yerde başarı vardır. Her şey sağlıklı gidiyor. Eksikler var. Zaman zaman dalgalanmalar olacak. Bu yüzden destek ve sabır istiyorum."

Bruno Peres: "Yarın taraftarlarımıza mutlu bir gün hediye edebilmek istiyoruz"

Daha önce Roma Kulubü'nde oynayan Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Bruno Peres ise karşılaşma öncesi şu değerlendirmelerde bulundu:

"Öncelikle ne kadar önemli bir maç oynayacağımızın farkındayız, önemli bir takıma karşı oynayacağız. Tarihiyle fark yaratmış, oyuncularıyla beraber ne kadar kaliteli bir takım olduklarını defalarca göstermiş bir takıma karşı oynayacağız. Ancak biz de Trabzonspor'u temsil ettiğimizin sonuna kadar farkındayız. Ne kadar önemli takımda oynadığımızın, ne kadar çalışmalar yaptığımızın farkındayız. Bütün çalışmalarımız bu anlar içindi. Hocalarımızla yaptığımız görüşmelerde rakibimizin neler yapabileceğini her hafta çalışıyoruz ve kendi planlarımız da var, kendi gücümüz var. Ve yarın taraftarımızın desteğiyle beraber oynayacağız. Onların desteğiyle birlikte aslında işler biraz daha kolaylaşıyor ve biraz daha o desteği arkanızda hissettiğinizde sahadaki işiniz biraz daha basit hale gelebiliyor. Biz de bunu yarın yapmaya çalışacağız. Önemli bir takıma karşı oynuyoruz ve ben de bu takımda uzun yıllar oynama fırsatı bulmuştum aslında. Bu takım bahsettiğim gibi önemli bir takım, her zaman saygı duyacağız ama kendi gücümüzün neler yapabileceğini, oyuncu grubumuzun farkındayız ve bu sene önemli bir takım oluşturuldu, güçlü bir takım oluşturuldu. Bu takım başarılar için kurulmuş bir takım. Onun için biz de bunu başarabilmek, yarın taraftarlarımıza mutlu bir gün hediye edebilmek istiyoruz."

"Bizim ya da onlar için kolay geçecek bir maç olmayacak"

31 yaşındaki Brezilyalı Peres "Öncelikle çok zor bir maç olacak iki takım içinde. Onların da bizim de turu geçme şansımız tabii ki var. Ama iki takımda detaylarda kazanacak ya da detaylarda kaybedecek. Dolayısıyla bizim ya da onlar için kolay geçecek bir maç olmayacak. Bunu kesinlikle söyleyebilirim. Konsantrasyonun çok fark yaratacağı bir maç olacağını düşünüyorum ve özellikle bizim oynadığımız resmi maçların biraz fark yaratacağını düşünüyorum. Belki onun da avantajını yarın saha içerisinde kullanmaya çalışacağız. İçeride oynamanın avantajını kullanacağız. Son planlarımızı yapıp maça hazır çıkmaya çalışacağız. Her iki takım da tur için eşit." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler