Abdullah Avcı: ''Tüm kulvarlarda ilerleyip başarılar elde etmek istiyoruz''

08.08.2018 - 18:46 | Son Güncellenme: 08.08.2018 - 21:46

Önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Başakşehir sezonun ilk maçında Burnley ile 3. ön eleme turu ilk maçında karşı karşıya geleceği mücadelenin öncesinde teknik direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Avcı, yaptığı açıklamada, ''Uzun süredir ortalama 35-40 antrenman ve 6 tane hazırlık maçı. Bütün Avrupa kupalarında mücadele eden takımlara başarılar diliyorum. Burnley tipik bir İngiliz takımı. Benzer yönlerimiz de var. Hocaları 6 senedir çalışıyor ve ligin en az gol yiyen takımlarından biri. Kenar ortalarında en isabetli ortalar yapan ve en az pas yapan bir takımla mücadele edeceğiz. Kolay değil. Biz de 5 senedir Avrupa kupalarında adım adım ilerliyoruz. Bizim de bu sene öncelikli hedeflerimizden bir tanesi gruplara kalabilmek. Tüm kulvarlarda ilerleyip başarılar elde etmek istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Değişik kültürlerle karşılaşmak cebimize birçok şey koyuyor”

Birçok farklı ülke takımları ile karşılaşmalarının kendileri için faydalı olacağını ifade eden Avcı, “Beşinci senedir Avrupa kupalarına katılıyoruz. Bir kulübün gelişimi adına son derece önemli mesafeler kat ediyoruz. Hollanda, İspanya, Belçika ve Bulgaristan takımlarıyla karşılaştık. Oyun anlamında ve diğer ülke futbollarını tanıma adına önemli gelişim sağladık. İlk kez bir İngiliz takımıyla karşılaşacağız. Canlı izlettirdik ve analizlerini yaptık. Değişik kültürlerle karşılaşmak, cebimize birçok şey koyuyor. Bir takımın olumlu yönleri varsa olumsuz yönleri de var. Onun üzerinden planlı bir şekilde hazırlandık” diye konuştu.

“Adebayor özel çalışmalarına devam edecek”

Deneyimli teknik direktör, Adebayor ile ilgili de, “Son derece sağlıklı. Kendisiyle özel bir görüşme yaptık. Sadece biraz maç eksiği var. UEFA kadrosunda bizimle ama yarın olmayacak. Kendi özel çalışmalarına devam edecek. Hafta sonu tekrar konuşup, Trabzonspor maçı için karar vereceğiz. Arda Turan'ın ligde cezası var. Sakatlıktan dolayı yeni yeni takımla çalışmaya başladı. Umarım ikinci turda bizimle birlikte olacaktır” açıklamasını yaptı.

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında 9 Ağustos Perşembe günü sahasında İngiliz ekibi Burnley ile karşı karşıya gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler