Abdullah Avcı'dan Avrupa mesajı! 'Her sene...'

19.07.2018 - 15:13 | Son Güncellenme: 19.07.2018 - 18:13

Abdullah Avcı'dan Avrupa mesajı! 'Her sene...'

Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı beIN Sports habere özel açıklamalar yaptı. Abdullah Avcı'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Ayın 9'unda buraya geldik. Şu ana kadar 24-25 antrenman yaptık. 2 tane de hazırlık maçı yaptık. Özellikle sezon öncesinde futbolcuların kampta olduğu bir dönem.

Son 4 sezona baktığımızda Başakşehir futbol ailesi saygı görüyor. Sene içinde oynayacağımız oyunun temellerini geliştirme anlamında önemli fırsatlar. 

Uzaktan tanıma fırsatım oldu. Bir kere karşılaştım. Türk futbol tarihinin önemli kişiliklerinden biri. Onun adına layık bir lig olur diye düşünüyorum.

Son 4 seneye döndüğümüzde şampiyonluk yarışının içinde olan bir Başakşehir vardı. Bunu geliştirmek istiyoruz. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Kolay değil büyük takımlarla, şampiyonluk kültürü olan takımlarla yarışmak kolay değil. Ama biz bunlarla son 2 senedir şampiyonluk yarışında bulunuyoruz. Bunun da artık bir kupa ile sonuçlandırmak yakışır diye düşünüyorum. Avrupa kupalarında olmak bizim için önemli. Her sene bir deneyim ve bunu geliştirmeye çalışıyoruz.

Başakşehir'in durumuna baktığımızda istikrar ve süreklilik istiyor. Geçen sene bütün ligin fotoğrafına bakıldığında istikrarda Başakşehir ön plana çıkıyor. Ama finali yapmak da bir deneyim. 

Clichy'nin düşünceleri için teşekkür ederiz. 8 sene Arsenal, 6 sene Manchester City'de oynamış birinden duymak insanı mutlu ediyor. Arda Turan, Adebayor, Clichy, Emre Belözoğlu gibi oyuncularla oynamak bizim içinde çok öğretici.

Bugüne kadar bu kulübün gelişimi ile ilgili ne istediysek başkan bize yardımcı olduk. Biz 4 sene önce kurduğumuz departmanları profesyonellik çerçevesinde, dünyaya entegre olmuş bir takımız. Bugün bilimden de, analizden de yararlanmaya çalışıyoruz. Bu oyun sadece sahada oynanmıyor, saha dışında da daha dinamik bir hale getirecek çalışmalar yapıyoruz. 

Türk futbolunun son dönemde çıkış yapmış teknik direktörinden biriyim ama çıkışım altyapı ile oldu. Yakın zamanda hayata geçecek bir akademi projemiz var.

Yerli ve yabancı oyuncu rekabetini sağlarsak Milli Takım'a yansıması olacak diye düşünüyorum. 

Cengiz Ünder’in geldiği bu nokta bizi çok mutlu ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler