Abdullah Avcı'dan Kayserispor'a gönderme

27.11.2017 - 22:49 | Son Güncellenme: 27.11.2017 - 22:49

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Kayserispor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşurken, Adebayor'un golü ve Kayserispor'un ilk golü hakkında görüş bildirdi, rakiplerine gönderme de yaptı.

Avcı'nın sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:
"8. gün 3. maç. Özellikle kendi sahasında kaybetmeyen, az gol yiyen, fizik kalitesi yüksek, şiddetli koşu yapabilen bir takıma karşı oynadık. Çalıştığımız opsiyonlar vardı. Bloklar arası iki 10 numara oynamak gibi. Bu oyunu 3. bölgeye kadar doğru yaptık ancak 3. bölgede hareketsiz kaldık, az ortamız ve şutumuz vardı. Fazla topa sahip olduk ama yüksek şiddetli koşuyu bizden daha iyi yaptılar.

Geçişten kaybettiğimiz toplarla verdiğimiz iki pozisyon var. Bir yere kadar geldik, bir yerden sonra üretemedik. Zor bir deplasmanda. Fazla pozisyon vermedik. Bir-iki değişken var, kazanabilirdik. Zor bir deplasman, kaliteli bir takımları var. Oyunun dışını da oynamaya çalışan bir takım. Bunun altını çiziyorum. Oyunun içi kadar dışını da oynamaya çalışıyorlar. Biz sadece oyunu geliştirmeye çalışıyoruz. Yoğun bir süreçten iyi çıktığımızı düşünüyoruz.

Önümüzde kupa maçı var. Bu süreç yıl sonuna kadar böyle gidecek. Sakatlarımız da dönünce daha seçenekli bir kadro olacağımızı düşünüyorum. Bugün liderin iki puan gerisindeyiz. Haftaya derbi var, biz içeride oynayacağız. Hiçbir maçın garantisi yok ama hep yarışın içinde olmaya devam edeceğiz. Bence attıkları goldeki taçı 15 metre önden kullandıklarını da konuşsunlar. Adebayor böyle bir şey olmadığını, rakip hocayla konuşmadığını söyledi. Saha içinin yanı sıra saha dışını da oynamaya çalışıyorlar. Bunlarla da mücadele etmeye çalışıyoruz. Tekrar baktım el değil. Attıkları taçı nereden atmışlar onu da konuşsunlar. İkinci top da sahadaydı"

Video - Abdullah Avcı basın toplantısında neler dedi?

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı basın toplantısında ise 8 günde 3 maç oynadıklarını ve bu süreçte çok fazla rotasyon yapamadıklarını dile getirdi.

Kayserispor'un sahasında iyi futbol oynadığını ve kolay kolay gol yemediğini aktaran Avcı, şu ifadeleri kullandı:
"Ligin oyuncu kalitesi ve fizik gücü bakımından en iyi takımlarından birisiyle karşılaştık. Baskı ve sıcak temas yapabilen bir takım. Bugün birinci bölgeden ikinci bölgeye, kaleciyi de kullanıp iyi pas trafiği yaptık ancak üçüncü bölgede final paslarında sıkıntılar yaşadık. Oyun içinde kalmaya çalıştık. Ligde bulunduğu konumu hak eden bir takıma karşı mücadele verdik. Yoğun maç temposunda burada aldığımız bir puanla haftayı kazançlı kapattığımızı söyleyebilirim."

Senin için hazırladığımız haberler