Abdullah Avcı’dan Umut Bozok açıklaması: "Suratına söyledik"

12.02.2024 - 16:52 | Son Güncellenme: 12.02.2024 - 17:12

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Hatayspor ile oynayacakları karşılaşma öncesinde affedilen Umut Bozok hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Abdullah Avcı’dan Umut Bozok açıklaması: "Suratına söyledik"

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, geçtiğimiz haftalarda yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakılan ve dün affedilerek Hatayspor maçının kadrosuna dahil edilen Umuz Bozok hakkında konuştu.

"Taraftarımız desteklerini sonuna kadar devam ettirsinler"

Hatayspor karşılaşması öncesinde yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Avcı, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmak için ligi 3. veya 4. sırada bitirmek zorunda olduklarını hatırlatarak, "Bugün Hatayspor maçını kazanarak, bu geçiş dönemindeki süreçten sağlıklı bir şekilde çıkmak istiyoruz. Taraftarlarımızı üzmüş olabiliriz. Biz onları çok seviyoruz. Bu süreci çok daha iyi analiz edip destek veren herkese teşekkür ediyorum. Desteklerini sonuna kadar devam ettirsinler."

"Volkan'ı tebrik ediyorum"

Volkan’ı tebrik etmek istiyorum. Benim eski oyuncum. Yeni teknik direktörler bu oyuna kafa yoruyorlar. Oyun kurmaları, baskı, karşılamaları var, hepsinden parça parça kullanıyorlar. Zayıf noktaları var, çözüm noktaları var. İyi işler çıkarıyorlar. Biz Hatayspor maçını kazanıp, önümüzdeki süreyi daha sağlıklı şekilde geçirmek istiyoruz.

Onuachu ve Pepe'nin durumu

Afrika Kupası'nda iki oyucumuz da çok fazla süre almadı. Dönüşleri olacak. 1 aylık süreçte çok süre almadılar. Nasıl antrenman yaptıklarının verilerini istedik.

Umut Bozok'un affedilmesi

Umut Bozok, buraya 2 sene evvel benim aldığım, zaman zaman kullandığımız, 2 sene öncesinin gol kralı.. Futbolun içinde bunlar var. Ayrılmak istemeler olabilir. Bu sürecin sancılı gitmemesi gerekiyordu. Biz de Umut'u karşımıza aldık konuştu. Ona ihtiyacımız var. Suratına söyledik. Bundan sonra bize yardımcı olmaya çalışacak. Trabzonspor'un mukavelesi olan bir oyuncu.

Neden transfer yapılmadı

Aayrılan 5 oyuncu var. Ben biraz kurucuyum. Başkan ve yönetim kurulu ile fikir alışverişi yaparak konuşuyoruz. Ara transferde sonlara yaklaştıkça çok yoğun çalışma yapmamıza rağmen transfer bedelleri, oyuncuların alacağı ücretler gerçeği yansıtmıyor. Taraftarımız transfer isteyebilir. Ama 2 gün sonra bu kadar mali yükün altına nasıl girebiliriz. 7 milyon, 10 milyon Euroluk borcun altına kulübümüzü sokmak istemedik. Biz ulaşılabilir hedefin içinde bulunuyoruz. Gerçekçi olarak baktığımızda 13 oyuncunun olmadığı, 5 oyuncunun transfer olduğu, ilk 11’den 8 oyuncunun olmadığı süreçte Trabzonspor hala hedefin içinde. Kulübümüzü gereksiz yere gerçek olmayan bedellerden günü kurtarmak adına, başkanımız ve yönetim kurulu ile yaptığımız fikir alışverişinde buna müsaade etmedik.

Transfer ettiğimiz Thomas Meunier'in kariyeri çok yüksek. Dortmund 4 sene, Paris 4 sene.. Belçika Milli Takımı'nın oyuncusu. Gelir gelmez bize katkı sağlayacağının mesajını verdi. Tamamen kulübümüzün yapısın düşlenerek gereksiz yere borçlandırmadan, önümüzdeki senenin 4 ay sonra, 5 ay sonraki sürecin startını da zaten 1 aydır çalışıyorduk. 

Senin için hazırladığımız haberler