Trabzonspor'un Gözü Fenerbahçe'nin Nisan Şampiyonluğunda

22.02.2022 - 22:39 | Son Güncellenme: 23.02.2022 - 08:15

Konyaspor ile puan farkını 14'e çıkartan Trabzonspor gözünü, Nisan ayında şampiyonluk unvanının sahibi Fenerbahçe'nin rekoruna dikti. İşte detaylar...

Trabzonspor'un Gözü Fenerbahçe'nin Nisan Şampiyonluğunda

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor, açık ara şampiyonluğa koşuyor. Bordo mavili ekibin en yakın takipçisi İttifak Holding Konyaspor, eksik maçında Medipol Başakşehir'e 2-1 yenilince, puan farkı 14 oldu. Karadeniz Fırtınası, artık arkasına bakma ihtiyacı duymadan, tarihin en erken şampiyonluğunu ilan etmeyi hedefleyecek.

En erken şampiyonluklar Fenerbahçe'de

Tarihin en erken şampiyonluk ilanları Fenerbahçe'ye ait. Hafta bazında bakıldığında sarı lacivertliler 1967-1968, 1969-1970 ve 2013-2014 sezonlarında bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu resmen ilan etti. Ay bazında da Nisan'da şampiyonluk ilan eden ilk kulüp Fenerbahçe oldu. Kanarya, 2013-14 sezonunda Ersun Yanal yönetiminde, 27 Nisan 2014'te ligin 31. haftasında şampiyonluğunu ilan etti.

Avcı, Yanal'ı tahtından indirmek istiyor

26. haftalar itibarıyla Trabzonspor ile Fenerbahçe'yi kıyasladığımızda, bordo mavililer en yakın rakibine 14 puan fark atmış durumda. Fenerbahçe ise 2013-14 sezonunun 26. haftasında ikinci sıradaki takımın 10 puan önünde yer alıyordu. Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, Ersun Yanal'lı Fenerbahçe'den daha erken bir şampiyonluk ilanı için çalışacak.

Fenerbahçe'nin rekorunu kırabilir

Bu sezon takım sayısının 20 olmasından ötürü hafta sayısının fazla olması, Trabzonspor'un aleyhine. Ancak, Karadeniz temsilcisi bu çizgisini korur ve rakipleri de kayıplarına devam ederse, 20 takımlı lig handikabına rağmen Trabzonspor şampiyonluğunu daha erken ilan edebilir. Söz konusu hafta, 34. haftaya denk geliyor. Bu haftanın maçları bugün itibarıyla 22-25 Nisan tarihleri arasında oynanacak. Trabzonspor, 25 Nisan'da dahi oynasa ve kazansa, gün hesabıyla da Fenerbahçe'den önce Nisan şampiyonluğu yaşayacak. Zira Fenerbahçe, 27 Nisan'da mutlu sona ulaşmıştı.

İlgini Çekebilir
Arda Güler'e paha biçilemiyor! Artıran artırana
Habere Git

Mart şampiyonluğu Rize'de mi?

Elbet diğer yandan, Trabzonspor, takipçileriyle puan farkını daha da açarsa bir Mart şampiyonluğu da yaşayarak, tarihi çok daha kalın harflerle yazabilir. Bordo mavililer, 18 Mart'taki Çaykur Rizespor maçını kazanıp ikinci sıradaki takımla puan farkını 24'e çıkartırsa, şampiyonluğunu ilan edecek.

İlgini Çekebilir
Messi yaptık çocuğu... Nerede şimdi Ömer Faruk Beyaz?
Habere Git

Ezeli rakiplere tarihi fark

Trabzonspor, tarihsel rekabet içinde olduğu Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a tarihi fark atmış durumda. Bordo mavili ekip, 26. haftanın sonunda Fenerbahçe'nin 20, Beşiktaş'ın 22 ve Galatasaray'ın da 31 puan önünde yer alıyor. Örneğin Galatasaray ile puan farkı bu şekilde devam ederse, Cimbom 2 hafta sonra şampiyonluk şansını matematiksel olarak da resmen yitirmiş olacak.

Senin için hazırladığımız haberler