Abdurrahim Albayrak, Falcao fotoğrafı için özür diledi

16.10.2021 - 17:25 | Son Güncellenme: 16.10.2021 - 21:10

Galatasaray'ın Falcao transferinde başrolü oynayan Abdurrahim Albayrak, Kolombiyalı yıldızla çektirdiği fotoğrafı ve golcü futbolcunun maliyetini anlattı. İşte detaylar...

Abdurrahim Albayrak, Falcao fotoğrafı için özür diledi

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray Genel Kurulu’nda 2019 döneminin değerlendirildi. Eski başkan Mustafa Cengiz dönemiyle ilgili karar verilecek genel kurulda Galatasaray’ın eski yöneticileri  Abdurrahim Albayrak ile Yusuf Günay kendi dönemlerini savundu.  Albayrak, Falcao transfer sürecinde çekildiği fotoğraf konusuyla ilgili özür diledi. 

"Falcao, 'İmza parası vereceksiniz' dedi"

Albayrak şöyle konuştu: "Başkan dedi ki, ‘Taraftarın dediğini yapacağım, Falcao'yu istiyorum’. Monaco'ya gittik, görüşmeler yaptık. Şanssız bir resim ortaya çıktı. O resmin ortaya çıkmasından dolayı özür dilerim. Bir hataydı. Falcao'ya bonservis bedeli istediler. Falcao dedi ki, ‘Ben Falcao'yum öyle 5-6 milyon Euro transfer bedeli ile bir yere gitmem’ dedi. ‘Bana imza parası vereceksiniz’ dedi. Babel'i sezon ortasında alırken, 2.5 milyon Euro imza parası verdik. Babel'e de buna yakın ücret ödedik. Birkaç kişi hariç herkes maaşından 1.5 maaş indirim yaptı. 

'Dünya yıldızı transfer ettik ama tutmadı'

Falcao'dan 500 bin Euro kestik mi, kestik. Sezonu kapamış Andone ülkesine dönerken 1.5 maaş indirim yaptı. O günlerde indirim yapan futbolculara teşekkür ediyorum. Falcao'ya yıllık 5 milyon Euro verdik. İmza parası içinde olma şartı ile verdik. Bu transfer tutmadı, olmadı. Dünya çapında santrfor alıyorsunuz, tutmadı. Şanssızlık mı diyelim, uymadı. Falcao'yu aldık. Bunu da başkan tamamen taraftarın isteklerine, arzularına dayanarak aldı. Falcao'ya verdiğimiz para yıllık 5 milyon Euro. Maç başı ücretleri vardı. Falcao'nun durumu budur” dedi. 

Yusuf Günay'dan Florya açıklaması

Yusuf Günay ise Florya arazisiyle ilgili açıklamalar yaptı. Günay, "Florya'yı Galatasaray'a geri kazandırma adına hesap verme trajikomik bir durum oldu. Florya ve Riva, Emlak Konut Yatırım Ortaklığı ile yapılan sözleşme çerçevesinde tapuları Emlak Konut'a devredilmişti. Bir taahhüt vardı. 2017 aralık ayında Florya Emlak Konut'a devredilecekti. Bir sürü nedenle bu devir gerçekleşemedi. Kemerburgaz arazinde işgalciler çıkarılmadığı için ilerleme sağlanamadı.

 

Görev süremiz sonunda bu işgalcileri oradan çıkardık. Kemerburgaz, Galatasaray'ın her türlü tasarruf yapabileceği noktada. Florya, 4 yıl evvel 120 milyon liraya vermişim, 4 yıl sonra 120 milyon liraya almışım, tarla vermişim, imar planı yapılmış bir şekilde almışım. Faizin faizi meselesi Florya'yı almadan önce devam eden bir şey. Burada yanlış bir bilgi var. Ben Florya'yı verdim, antrenman yapacak yer yok diye Kemerburgaz'ı aldık. Bu takdir edilecek bir şey” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler