Aboubakar, Telles ve Pepe'yi analiz ettiler: 'Büyük patron'

16.07.2020 - 11:41 | Son Güncellenme: 16.07.2020 - 11:52

Türkiye'de Beşiktaş forması giyen Vincent Aboubakar ve Pepe ile Galatasaray'ın eski oyuncularından Alex Telles Porto ile şampiyonluk yaşadı. Portekiz ve Kamerun basını, oyuncularla ilgili analiz yayınladı. Aboubakar, Pepe ve Telles, Porto'da neler yaptı? İşte yanıtı...

Aboubakar, Telles ve Pepe'yi analiz ettiler: 'Büyük patron'

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Futbol kariyerine Portekiz ekibi Porto’da devam eden Vincent Aboubakar, takımı ile birlikte şampiyonluk yaşadı. Kamerunlu golcünün yaşadığı şampiyonluk ülkesinin basınında da geniş yer buldu. Türkiye Ligi'nde daha önce boy gösteren Aboubakar, Telles ve Pepe bu sezon Porto’da neler yaptı? İşte detaylar…

Aboubakar’ın sevincine Kamerun da ortak oldu

Kamerun’daki birçok gazete ve spor siteleri Aboubakar’ın en kötü sezonunu geçirmesine karşın şampiyonlukla birlikte mutluluk yaşadığına dikkati çekti.

‘Aboubakar için en kötü sezon’

Portekiz’deki basın kuruluşları da Porto’da forma giyen futbolcuları analiz etti. Aboubakar ile ilgili paylaşılan analizlerde, kas yaralanmaları nedeniyle büyük acılar çeken golcü futbolcunun gerçek performansından uzak kaldığı ve Porto’nun ilk golcüsü olmasının çok zor olduğuna vurgu yapıldı.

Telles’e övgü dolu sözler…

Öte yandan Alex Telles ile ilgili yapılan yorumlar da dikkati çekiyor. Desporto’da yer alan analizde, Alex Telles’in Porto’ya büyük katkı yaptığı ve teknik direktör Sergio Conceiçao’nun oyun planındaki en etkin isimlerden birinin Telles olduğu ifade edildi.

Porto’dan fazla gol atan savunmacılardan biri oldu

Ayrıca Alex Telles’in Porto tarihinde en fazla gol atan ikinci savunmacı olduğu hatırlatıldı. Bu sezon tüm kulvarlar hesaba katıldığında 21 gole katkı yapan Telles'in, Porto tarihinde ayrı bir yere sahip olan Geraldao’dan sadece 2 gol geride olduğu ifade ediliyor. Telles, ligde 10, Portekiz Lig Kupası ve Portekiz Kupası'na 1'er gol kaydetmişti.

‘Büyük patron’ Pepe ifadeleri

Daha önce Beşiktaş’ta forma giyen Pepe için de övgü dolu sözler söz konusu. Mavi-beyazlı takımda ‘büyük patron’ olarak ifade edilen Pepe’nin kaptan olmasa bile takım arkadaşlarına liderlik ettiği ve rakip takım adına her zaman tehlike arz ettiği dile getirildi.

Alex Telles bu sezon Porto’da neler yaptı?

Adı transferde İngiliz ekibi Chelsea ile anılan Alex Telles, bu sezon Porto’da 45 maçta 3747 dakika süre alırken, 12 gol 9 asistlik bir katkı verdi.

Pepe’nin bu sezonki Porto performansı

37 yaşında olmasına karşın halen diri bir görüntü ortaya koyan Pepe, 34 maçta 2757 dakika süre aldı. 1 gol 1 asist kaydeden Pepe, geçen sezon ilerlemiş yaşına rağmen 42 maçta oynamıştı.

En kötü performans Aboubakar’dan

Portekiz basını, satış listesine konulan ve Fransız takımlarının ilgi gösterdiği Aboubakar’ın hayal kırıklığı yarattığı görüşünü ortaya koyuyor. Aboubakar ise bu sezon 9 maçta 280 dakika oynayabildi ve 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler