Premier Lig yönetimi Abramovich'i Chelsea başkanlığından diskalifiye etti

12.03.2022 - 16:50 | Son Güncellenme: 12.03.2022 - 16:56

Abramovich, İngiltere Hükümetinin yaptırım kararları sonrasında Premier Lig yönetimi tarafından Chelsea'nin sahibi ve yöneticisi olmaktan diskalifiye edildi

Premier Lig yönetimi Abramovich'i Chelsea başkanlığından diskalifiye etti

Rusya Ukrayna savaşının ardından sorunlar yaşayan Chelsea bu kez başkanlık şoku yaşadı. İngiltere Premier Lig yönetimi, Rus iş insanı Roman Abramovich'in Chelsea Kulübündeki yetkilerini elinden aldı. 

Abramovich'in yetkileri elinden alındı

İngiltere Premier Lig'in internet sitesinden yapılan açıklamada, hükümetin uyguladığı yaptırımlar üzerine Abramovich'in sahibi olduğu Chelsea Kulübü yönetimindeki yetkilerinin elinden alındığı duyuruldu.  Ayrıca Chelsea ile hükümet arasındaki lisans anlaşmasının geçerli olduğu ve takımın antrenman ve maçlarını yapmaya devam edeceği belirtildi.

 

 

 

Chelsea'ye yasaklar geldi

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahalenin ardından Abramovich'in satma kararı aldığı Chelsea, yeni sahibinin kim olacağını beklerken İngiliz hükümetinin Rus milyarder hakkındaki yaptırımlarıyla büyük bir darbe daha yedi. Kulübün transfer yapması, yeni sözleşme imzalaması, bilet satması da yasaklandı.
 

İlgini Çekebilir
Muhsin Bayrak: ''Chelsea'yı satın alabilirsiniz diye mail geldi''
Habere Git

Takım otobüsüne yakıt alınamadı

İngiliz Sky Sports'un haberine göre son olarak Barclays tarafından Chelsea'nin banka hesabı donduruldu. Banka, Chelsea'ye sezon sonuna kadar Premier Lig'de mücadele etmesi için verilen lisansı değerlendirmek için zaman istedi. The Athletic'in haberine göre ise Chelsea'nin banka hesabının yanı sıra şirket kredi kartlarına da yasak geldi. Kartların dondurulmasının ardından kulüp otobüsüne yakıt alınamadı.

Senin için hazırladığımız haberler