Abramovich’in 430 milyon Sterlin'lik yeni oyuncağı!

23.02.2021 - 23:30 | Son Güncellenme: 24.02.2021 - 13:49

Premier Lig kulüplerinden Chelsea’nin sahibi Roman Abramovich’in futbol dışındaki en büyük tutkusu lüks yatlar. Rus işadamının 430 milyon Sterlin'lik yeni gözdesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Abramovich’in vazgeçilmezi olan yatları ve hepsinin birbirinden ilginç hikayeleri haberimizde…

Abramovich’in 430 milyon Sterlin'lik yeni oyuncağı!

AJANSSPOR- DIŞ HABER

Chelsea’nin sahibi dünyaca ünlü Rus zengini Roman Abramovich’in deniz tutkusu sınır tanımıyor. Geçmişte lüks yatlarıyla ülkemizin kıyılarında mavi tura da çıkan işadamının yeni oyuncağı ilk kez görüntülendi. İngiliz The Sun gazetesi, Almanya’daki bir tersanede Abramovich için hazırlanan Solaris’in fotoğraflarını paylaştı.

54 yaşındaki Chelsea patronunun son gözdesi 460 feet’lik tam bir deniz canavarı olacak. Üzerinde sekiz güverte ve bir helikopter pisti yer alacak. Dev teknenin inşa edildiği alan Buckingham Sarayı'ndan daha büyük. 

60 mürettebatlı dünyanın en güçlü yatı

Solaris tamamlandığında, 36 misafir ağırlama kapasiteli, 48 kabinli ve 60 mürettabatın görev yaptığı bir yat olacak. İki gelişmiş motoru ise kendisini dünyanın en güçlü yatı yapacak.

Roman'ın şu an kullandığı Eclipse adlı süper yatının ise yapılan tüm çalışmalarla birlikte 1 milyar sterlin değerinde olduğu söyleniyor. 

Kendi füze sistemi var

2010 yılında inşa edilen yat, Abramovich tarafından bir multi milyarderin yüksek özellikli ihtiyaçlarını karşılamak için 2015 yılında tamamen yenilendi.  553 feet’lik Eclipse’in en ilginç özelliği ise bir saldırıya uğrama tehdidine karşılık kendi füze savunma sistemine sahip olması. 

İçinde 24 misafir kabini, 2 yüzme havuzu, jakuziler, sauna ve hatta bir de gece kulübü barındırıyor.

135 milyon Sterlin'lik yatı bahiste verdi

135 milyon Sterlin değerindeki Le Grand Bleu, Abramovich ile petrol kralı Eugene Shvidler arasındaki bir bahsin ödülü olarak ortaya kondu. 

İngiliz basınına göre bu bahsi Shvidler kazandı ve Rus işadamı 135 milyon Sterlin değerindeki yatın anahtarlarını gözünü kırpmadan kendisine teslim etti.

Sussurro eski eşe tazminat oldu

Abramovich “Sussurro” adlı 163 feet’lik, 12 misafir ağırlama kapasiteli yatını, boşanma nafakası olarak eski eşi Irina Malandina'ya verdi.

Ecstasea İstanbul Boğazı'na da uğradı

Yaklaşık 110 milyon Sterlin değerinde olan Ecstasea’nın 2004 ile 2009 yılları arsındaki sahibi de Roman Abramovich’ten başkası değildi

Ancak 43 bin beygir gücüne sahip bu yatı Pakistanlı işadamı Alshair Fiyaz'a sattı. Ecstasea, 2010 yılında İstanbul Boğazı’nden geçerken de görüntülenmişti. 

Terry ile Lampard'a şampiyonluk primi

Abramovich, 270 milyon Sterlin'lik Pelorus’u 2004 yılında Suudi Arabistanlı bir işadamından aldı. Bir yıl sonra, Chelsea’deki ilk Premier Lig şampiyonluğunu yaşatan Frank Lampard ve John Terry’ye şampiyonluk primi olarak iki haftalığına ödünç verdi. 

Maviler’in eski kaptanı Terry, 2007’de eşi Toni ile balayını yine bu yatta geçirdi. Sık sık futbolcuların emrine sunulan dev oyuncak önce boşanma anlaşmasının bir parçası olarak Irina’ya ardından 2011'de de  Amerikalı film yapımcısı David Geffen'e geçti.

Luna'nın camları kurşun geçirmez

Şu anda dünyanın en büyük ikinci keşif yatı olan Luna, 2010 yılında Roman'a teslim edildi. 

Her biri 100 metrekare olan 10 adet VIP kabini ve 20 metrelik açık yüzme havuzuna sahip olan Luna’nın da füze önleme sistemi ve kurşun geçirmez camları var. 

2014 yılında Azerbaycanlı milyarder Farkhad Akhmedov'a 210 milyon Sterlin'e satıldı.

Senin için hazırladığımız haberler