Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

28.11.2021 - 18:40 | Son Güncellenme: 28.11.2021 - 21:15

Son dakika spor haberleri... Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz 71 yaşında hayatını kaybetti. İşte Cengiz döneminde yaşananlar...

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

Burhan CAN TERZİ-AJANSSPOR

Bir süredir tedavi altında olan Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Mustafa Cengiz hayata gözlerini yumdu. Sarı-kırmızılı kulüp, 71 yaşında vefat eden Cengiz'in ölüm haberini "Galatasaray Spor Kulübü 37. Başkanı Sn. Mustafa Cengiz'i kaybettik. Başkanımız’a Allah'tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadeleriyle duyurdu.

Farklı kişiliğiyle spor dünyasına damga vurdu 

Merhum başkan, şampiyonluk sorularına “İnan edin”, "Kadıköy’de galip gelecek misiniz?" sorusuna “İnna Fetahna leke fethan mübina”, tartışmalı kararlar sorulduğunda “Geçme namert köprüsünden, ko aparsın sel seni, yatma çakal yatağında, ko yesin aslan seni” cevaplarını verecek derinlikte bir insandı. Sportif başarıların, futbol ortamındaki tartışmaların yanı sıra edebi kişiliğiyle de damga vurdu Mustafa Cengiz, spor camiasına...

Mustafa Cengiz kimdir

Gaziantep’te doğup büyüyen sonrasında bir mülkiyeli olup üst düzey eğitim gören ardından da ticari hayata atılan iş insanıydı. Gönlü de hep Galatasaray ile çarpıyordu. Kulüp üyesi olduktan sonra aklının bir köşesinde hep sarı-kırmızılı kulüpte görev almak vardı. Galatasaray camiasındaki tecrübesi arttıkça aktif bir üye olmaya başlayan Cengiz çeşitli komisyonlarda görev alıyordu. Tarihler 2017 Aralık’ı gösterdiğinde ise Dursun Özbek’in erken seçim kararı almasıyla elini taşın altına sokup seçime giriyordu. 

Tarihi seçimle başkan oldu

Tarihin en enteresan seçimlerinden birinde Mustafa Cengiz, 1623 oya karşılık 1703 oy alarak başkan seçiliyordu. Mayıs’ta tekrar seçim sözü vermesi Cengiz’in 20 Ocak 2018’de seçilmesinde büyük rol taşıyordu. Fatih Terim’in teknik direktörlüğünde başkan seçilir seçilmez hemen işe koyulan Cengiz yönetim devre arası Nagatomo takviyesiyle takımı güçlendiriyordu. Sezon sonu Galatasaray şampiyonluğu kazanırken, Mustafa Cengiz söz verdiği gibi seçime gidiyor ve bu sefer diğer 3 adayın toplamından fazla oy alarak yeniden başkanlığa seçiliyordu.

3.5 yılda 2 şampiyonluk, 2 kupa

Mustafa Cengiz başkanlığında Galatasaray futbolda 2 Süper Lig şampiyonluğu yaşarken, bir süper kupa, bir de Türkiye Kupası kazanıldı. Mustafa Cengiz döneminde futbol takımı 42 transfer işlemi gerçekleştirirdi.

Kadıköy büyüsü bozuldu

Galatasaray ayrıca, Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki 20 yıllık derbi serisini de Mustafa Cengiz döneminde bozmayı başardı. Cengiz hiç Fenerbahçe mağlubiyeti görmedi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan taziye mesajı

Cengiz'in vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı. Başta Galatasaray'ın ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş olmak üzere tüm kulüpler başsağlığı mesajı paylaştı. 

Albayrak: Ameliyattan çıkıp Galatasaray'ı sordu

Mustafa Cengiz'in yönetiminde görev alan Abdurrahim Albayrak, acı haberin ardından beIN Sports'a konuştu. Eski yönetici, "Hepimizin başı sağ olsun. Çok amansız bir hastalık. Çok mücadele etti. Maalesef başkanımızı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Bütün sevenlerinin, Galatasaray camiasının başı sağ olsun. Çok üzgünüm. Galatasaray için ilk beyin ameliyatından çıkar çıkmaz Galatasaray'ı sormuştu. O kadar Galatasaray aşığıydı. Hatta en son 'Abdurrahim, iyi ki; Galatasaray'ın borçlarını TL'ye çevirmişiz. Galatasaray'ı çok büyük bir yükten kurtarmışız. Ne mutlu bize' demişti. Mekanı cennet olsun" dedi.

Cenaze pazartesi ikindi namazından sonra 

Cengiz'in cenazesi yarın (29 Kasım Pazartesi) ikindi namazından sonra Marmara İlahiyat Cammi'nden kaldırılacak ve Ulus'taki aile mezarlığına defnedilecek. Biz de Ajansspor olarak, Galatasaray Eski Başkanı Mustafa Cengiz'e Allah'tan rahmet, sevenlerine ve Galatasaray camiasına başsağlığı dileriz.

Senin için hazırladığımız haberler