Acun Ilıcalı'nın Hull City yıldızlarına Premier Lig ilgisi!

12.03.2024 - 12:47 | Son Güncellenme: 12.03.2024 - 13:23

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Premier Lig'e çıkma yarışı veriyor. Bu yarışta başarısız olmaları halindeyse Premier Lig ekipleri transfer için kapıda bekliyor. İşte detaylar.

Acun Ilıcalı'nın Hull City yıldızlarına Premier Lig ilgisi!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Football Insider'da yer alan habere göre, Hull City'nin 23 yaşındaki stoperi Jacob Greaves'i Premier Lig ekibi Everton transfer etmek istiyor. Team Talk'un geçtiğimiz günlerde yaptığı haberdeyse, Acun Ilıcalı'nın, "Şu ismi bir yere yazar mısın?" dediği Jaden Philogene'e Premier Lig devinin ilgisinin olduğu açıklandı. Detaylar...

Hull City, Premier Lig'e yükselemezse...

Football Insider'ın haberinde, Everton'un yaz transfer döneminde kadrosunu Jacob Greaves ile güçlendirmek istediği aktarıldı. Haberde, Hull City'nin bu sezon Premier Lig'e yükselememesi halinde Greaves'in de takımdan ayrılmak isteyebileceği belirtildi.

Acun Ilıcalı ikna etti

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, 2022 yılında Middlesbrough'un transfer etmek istediği Jacob Greaves'i takımda kalması için ikna etti. Greaves'i yeni bir sözleşme için ikna eden Ilıcalı, genç stoperle 2026 yılına kadar sözleşme imzaldı.

Philogene'e Tottenham kancası

Hull City'nin  bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken bir diğer yıldız ismi Jade Philogene'e de Premier Lig devi Tottenham'ın ilgisinin olduğu yazıldı. Team Talk'ta yer alan haberde, Tottenham'ın sezon boyunca 22 yaşındaki kanat oyuncusunu yakından takip ettiği ve transferde rakiplerinden bir adım önünde olmak istediği belirtildi.

Aston Villa'nın geri alım maddesi

Hull City, Jaden Philogene'i yaz transfer döneminde Aston Villa'dan 5 milyon Euro karşılığında transfer etti. Villa, sözleşmeye 15 milyon Euro'luk bir bedelle geri satın alma maddesi koydu.

Ancak geçen Eylül ayında düzenlenen bir podcast etkinliğinde taraftarlarla konuşan Hull City başkan yardımcısı Tan Kesler, bu maddenin yalnızca Hull City'nin Premier Lig'e yükselmesi halinde geçerlilik kazanacağını açıkladı. Kesler, bu durumda Aston Villa'nın, ancak Philogene için gelen en yüksek teklifi karşılayarak oyuncuyu transfer edebileceğinin de altını çizdi.

Jacob Greaves'in Hull City performansı

Jacob Greaves, bu sezon Hull City formasıyla Championship'te 36 maça çıktı. Tüm maçlara ilk 11'de başlayan 23 yaşındaki stoper, 2 gol ve 4 asistlik performans gösterdi. Greaves bu maçlarda 10 sarı kart gördü.

Jaden Philogene'in Hull City istatistikleri

Jaden Philogene bu sezon Hull City ile 23 maçta forma giydi. Bu maçlarda 8 gol ve 6 asistlik performans gösteren Philogene, toplam 2001 dakika sahada kaldı. 

Senin için hazırladığımız haberler