Adana Demirspor'un eski sportif direktörü isyan etti: Tesislerde kapıyı üzerime kilitlediler!

23.05.2018 - 17:38 | Son Güncellenme: 23.05.2018 - 17:38

Adana Demirspor'un eski sportif direktörü Gürcan Aday, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. 

Mavi lacivertli takımdan ayrılık sürecini anlatan Aday, Başkan Mehmet Gökoğlu'yla ilgili de flaş açıklamalarda bulundu. 

İşte Gürcan Aday'ın sözlerinden önemli satır başları:

"Adana Demirspor’a 20 yılımı vermiş birisiyim. Bu kulüple birlikte hayatıma sürdüren bir eski futbolcuyum. Bu süreçte Süper Lig’i bir türlü göremedik, benden de Başkanımız Mehmet Gökoğlu yeniden kulübe dönmemi rica etti. Geldik, neler yapacağımızı konuştuk. Kulübe ağabeylik yapmamı istediler. Giray hocanın da onayını aldım. Seve seve kabul ettim. 9 aylık dönem içinde beklentilerimizin gerçekleşmeyeceğini bilmeme rağmen Adana Demirspor'da ‘Acaba işleri düzeltebilir miyiz’ diyerek devam ettim. Adana Demirspor’un kadrosunda bir tek kaleci Kurtuluş ile mukavele imzalanmıştı. 20 günlük kısa bir süre içerisinde 25 tane oyuncu bulmamız lazımdı. Bunların içinde de 5-6 yabancı oyuncu almamız gerekiyordu. Türkiye Ligi’nin en bütçeli kadrolarından birini 2 milyon euroya kurduk. Başkan şampiyonluk değil, altyapıya önem veriyordu. Her sene oyuncuları al-sat olmuyor, borç da kapıya dayanıyor. Bunu aşağı düşürmemiz lazımdı"

Adil Demirbağ  sıkı takipte!

"Adil Demirbağ benim tamamen şahsi olarak takip ettiğim ve aldığım bir oyuncu. Yaşı da henüz 20. Süper Lig’den 3-4 kulüp takip ediyor. Şu anda Adana Demirspor'la 3 yıllık bir mukavelesi var.  Milli Takım’da da yer alıyor. Atabey, Batuhan ve Adil'i de Milli takıma kazandırdık"

'Giray Bulak'ın gitmesi yanlıştı'

‘Sezon başında işler iyi gidiyordu. Giray hoca ile yönetimin arasına bazı pürüzler girdi. Giray hocanın gitmesi kesinlikle yanlıştı. Bilgi birikim olarak çok iyi bir insan ve çok da iyi bir antrenör. Oyuncular da Giray hocanın gönderileceğini hissetti. Adana Demirspor takımında son 5-6 yılında her sezon 4-5 hoca değiştiriliyor. İstikrar nasıl sağlanacak?"

'Her kulüp özümüze dönelim diyor'

"Her kulüp özümüze dönelim diyor. Türk futbolunun genel durumu bu. Mesela Trabzonspor’da Yusuf, Abdülkadir forma giyiyor. İstikrar sağlanmadığı ve gençlere şans vermediğimiz sürece öz kaynağımız gelişmeyecek. 1.Lig’de Rizesporlu Samu dışında göze batan bir yabancı oyuncu var mı? Genç oyunculara şans verilmiyor. Giray hocam da 13-15 bin seyircinin önünde maça Mustafa Yılmaz diye bir çocukla çıktı. Maçtan önce de bunun hakkında konuştuk, Mustafa’yı oynatmak istediğini söyleyince elimi uzatıp ‘Çak hocam’ dedim"

'Başkan, resmen beni kıskandığını söyledi'

"Ben Adana Demirspor’a geldiğimde 23 yıl geçmişti. O zamanlar bir röportaj yaptık,  duygusal röportaj oldu. Ne zorluklarla Adana Demirspor’u ligde tuttuğumuzu anlattık. Bunun üzerine başkan geldi, ‘Ben böyle şeyleri sevmem, sen şimdi benim önüme geçip taraftarlar kucak kucağa oldun’dedi. Ben önce espri sandım, resmen kıskandığını söyledi. Ben mutlu olacaklarını sanıyorken, önümüze geçti dediler. Ben de, bundan beni medyada göremezsiniz dedim. Giray hocaya da kulübeye girmeyeceğimi söyledim. Bu sefer Adana halkı Gürcan hoca nerede diye sordu"

'Bolu kampında istifa ettim'

"Bolu kampında istifa ettim. Başkanla bir telefon konuşmamda bir oyuncuyu alıp alamayacağımız üzerine elimdeki telefonu duvara fırlattım. Daha 20. gün.  Beni terminalden aldılar, tesislerde kapıyı üzerime kilitlediler, ayrılmama izin vermediler. Dayan dayan, nereye kadar?"

Senin için hazırladığımız haberler