Adanaspor, TFF 1. Lig'den Çekildiğini Açıkladı

11.02.2023 - 17:07 | Son Güncellenme: 11.02.2023 - 17:23

Kahramanmaraş merkezli depremler büyük bir yıkım yarattı. TFF 1. Lig'de Yeni Malatyaspor'un ardından Adanaspor da ligden çekildi. Kulüp, kararı açıkladı.

Adanaspor, TFF 1. Lig'den Çekildiğini Açıkladı

AJANSSPOR HABER

6 Şubat sabahı 04.17'de 7,7 büyüklüğünde, 9 saat sonra ise 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler ciddi yıkım yarattı. Kahramanmaraş merkezli feci afetten futbol takımları da etkilendi. Birçok takım ligden çekilme kararı aldı.

Adanaspor depremden etkilendi

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Adanaspor, Yeni Adana Stadı'nı ve tesislerini depremden etkilenen vatandaşlara açtı. Takımın yerli futbolcuları aileleri ile birlikte şehir dışına çıkarken, yabancı futbolcular ise ülkelerine döndü.

Kulüp ligden çekildi

Adanaspor, ligden çekilme kararı aldı. Adana temsilcisi, sezonun geri kalanında maçlara çıkmayacak. Turuncu-Beyazlılar, aldıkları kararı kamuoyuna duyurdu.

İlgini Çekebilir
Gaziantep FK ligden çekiliyor!
Habere Git

Kulüpten açıklama yapıldı

Adanaspor'dan yapılan açıklamaya, "6 Şubat 2023 tarihinde Adana’mızı da etkileyen 2 ana deprem meydana gelmiş olup artçı sarsıntılar da hala devam etmektedir. Depremden hemen sonra Adanamızı da kapsayacak şekilde 10 ilde OHAL ilan edilmiştir. Öncelikle, depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, enkaz altında kalan vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmalarını diliyoruz" ifadeleri ile başlandı.

"Yardım faaliyetlerine destek olmaya çalıştık"

Kulüp olarak depremzedelere yapılan yardım kampanyalarından bahseden Adanaspor, "Depremden hemen sonra Adanaspor A.Ş. yönetim kurulu olarak öncelikle yardım faaliyetlerine destek olmak üzere çalışmalara başlayıp elimizden geldiğince yardım faaliyetlerine destek olmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Tesisler depremzedelere açıldı, futbolcular memleketine döndü

Depremzedeler için stat ve tesislerin açıldığı belirtilirken, futbolcuların memleketlerine döndüğü kaydedildi. Açıklamada, "Yeni Adana Stadı ve bir kısım tesislerimiz depremde zarar gören vatandaşlarımızın kullanımına açılmış, yabancı futbolcularımız ülkelerine, yerli futbolcularımızın büyük çoğunluğu aileleri ile birlikte kendi şehirlerine dönmüşlerdir" denildi.

İlgini Çekebilir
Adıyaman FK, ligden çekildi
Habere Git

Adanaspor ligden çekildiğini duyurdu

Adanaspor, alınan ligden çekilme kararını şu şekilde duyurdu: "Bugün itibariyle ise; depremden etkilenen Adanamızın bir spor kulübü olan Adanasporumuz'un sportif faaliyetleri ile ilgili önemli bir kararı alma zarureti hasıl olmuştur. Yönetim kurulumuzun aldığı karar neticesi, 2022-2023 sezonunun kalan maçlarını bulunduğumuz şartlar itibariyle devam edilemeyeceği ve bu nedenle ligden çekilme irademizi kamuoyuna duyururuz"

"Gelecek sezondan itibaren sahada olma ümidi bizi ayakta tutacaktır"

Son olarak, "Memleketçe yaralarımızı sarıp, gelecek sezondan itibaren Turuncu-Beyaz formamızla ve taraftarımızla sahada olma ümidi bizi ayakta tutacaktır. Bu süreçte manevi destekleri ile yanımızda olan Türk Futbolunun tüm paydaşlarına teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler