Adanaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan'dan transfer açıklaması

25.06.2018 - 19:30 | Son Güncellenme: 25.06.2018 - 16:30

Adanaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Turuncu beyazlı takımın transfer gündemine dair açıklamalarda bulunan Arslan, Galatasaray'la anlaşan eski öğrencisi Muğdat Çelik'e de ayrı bir parantez açtı.

İşte Cihat Arslan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

'2-3 futbolcuyu ihtiyacımız var'

 "Bayram Akgül Başkan ile görüşmeler yaptık. Neleri başarabiliriz konuştuk. Büyük bir camiaya geldiğim için mutluyum. Yarın takım toplanıyor. Antrenman ve sağlık kontrolleri olacak. 3 gün burada kaldıktan sonra Bolu'ya geçip oyuncularımızı test edeceğiz. Tatil sonrası ne durumdalar görmek istiyoruz. Adanaspor olarak takımı ve şehri kabul edebilen, burası ile mutlu olan bir oyuncu grubu istiyoruz. Zaten kemikleşmiş bir kadromuz var. Transferde 2 ya da 3 oyuncuya ihtiyacımız var. Geçen seneki Adanaspor'u analiz ettik. Hücum hattımızda eksiklerimiz var. Daha çok ön bölgeye takviye istiyorum. İki yönlü oyunu oynayabilen bir oyuncuyu da kadromda görmek isterim"

'Ben her türlü fedakarlığa hazırım'

"5 tane yabancı oyuncu ile yola devam edeceğiz. Oyuncuları sahada değerlendiremezsiniz moral bozukluğu ve kötü performans ile karşılaşırsınız. Bir değerlendirme yapacağız. Didi'nin ayrılmamasından yanayız. Sonuçta tabii bu arz-talep meselesi. Kulübümüze maddi anlamda bir katkısı olacaksa bunu değerlendiririz. Digao'ya bildiğim kadarıyla gelmiş resmi bir teklif yok. Başkanımla görüştüğüm zaman Digao için zemin yoklandığını görüyorum. Çok kaliteli bir oyuncu. Elimizde tutabilirsek mutlu olurum. Herkesin ortak buluştuğu nokta Adanaspor. Biz bu markayı, camiayı herkesin gurur duyabileceği bir takım haline getirmeye çalışıyoruz. Biz onlar için varız. Ben her türlü fedakarlığa hazırım. Adanaspor'un bir kimliği, kişiliği ve önemli bir taraftar grubu var. Bu mayayı tutturacağız"

Şu anda Osmanlıspor ve Gençlerbirliği favori!

"Bu ligin en önemli özelliği her takımın Süper Lig'e çıkma hayali olması. Play-off'lar olunca 14-15 takımın şansı var. Bayram Bey ile 3 senelik bir proje içerisindeyiz. 1. Lig çok sert ve mücadeleci bir lig. Osmanlıspor ve Gençlerbirliği favori olarak görülüyor, Denizlispor yapılanma içerisinde. Biz de çalışarak başarılı olmak istiyoruz. Süper Lig biraz daha bekle-gör ligi. Alınan 1 puan bile çok değerli 1. Lig ise mücadele ligi. Taktikler değil de duygular ön plana çıkıyor. Her takım her takımı yenebilir. İstekli, arzulu ve atletik bir takım oluşturmak gerekiyor. İki lig arasındaki bu farklardan dolayı bazı oyuncular başarılı olamıyor"

Muğdat Çelik ve Soner Aydoğdu yorumu

 "Rodallega ile son dönemde hiç görüşmedik. Eski performansını yakalayabilir. Bazı yerlerde futbolcular lider gibi olmak ister. Hocanın ona güvenmesini ve ön plana çıkarmasını istiyor. Mesela Ersun Yanal Arda Turan'da bunu yaptı. Muğdat Çelik ile Balıkesirspor'da çalıştık, sonra Akhisarspor'a aldım. Muğdat pozisyona takılıp kalmayan, çalışan ve deneyen bir oyuncu. Pes etmiyor. Başakşehir'e giden Soner Aydoğdu'da çok kaliteli bir oyuncu. Futbolcuların kendine inanması gerekiyor. Abdullah Avcı Soner'e bu inancı verir. Fatih hoca da Muğdat'a verebilirse en azından iyi bir alternatif olur"

'Favorim Brezilya'

"Dünya Kupası'nı Avrupa'dan bir takımın kazanacağını düşünüyorum. Belçika, Fransa önemli sistem takımları. Brezilya'nın başındaki Titi çok önemli bir teknik direktör. Favori gibiler ancak bir yumuşak karınları var. Belçika, Fransa, Almanya sistem ve turnuva takımı. Favorim Brezilya"

Senin için hazırladığımız haberler