Adaylık açıklaması: Evdekiler arıza çıkarıyor

07.03.2021 - 00:30 | Son Güncellenme: 07.03.2021 - 01:03

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, seçimde aday olup olmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Koç aday olacak mı, seçim ne zaman? İşte detaylar...

Adaylık açıklaması: Evdekiler arıza çıkarıyor

Barış ŞEHİRLİOĞLU-DETAY HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç NTV’de yayınlanan ‘O anın hikayesi’ programına katıldı. Sarı lacivertlilerin bir numarası kulübün tüzüğüne göre mayıs ayında yapılacak seçimde aday olup olmayacağı ile ilgili önemli sözler sarf etti.

Seçimde aday olacak mısınız sorunu yönetilen Koç, “Evdekiler arıza çıkarmaya başladı. Bu seçim döneminde kendim adına ne olacağını bilmiyorum." Derken adayların şimdiden çıkması tavsiyesinde bulunan Ali Koç 2018 yılında kendi yaşadığı zorlukları çıkacak adaylara yaşatılmayacağını ve FB TV, radyo ve tesisleri istediği gibi kullanabileceklerini de aktardı.  

'Zamanı gelince bakacağız' demişti

Kulübün başına ilk geçtiği 3 Haziran 2018’de iki döneme yani 6 yıla ihtiyaç olduğunu ifade eden Ali Koç’un düşüncelerini yaşadıkları değişmesine neden oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç seçim ile ilgili son dönemde bazı açıklamalar yapmasına karşın hiçbirinde kesin ifadeler kullanmaktan kaçındı. Koç, sportif direktör Emre Belözoğlu ve teknik direktör Erol Bulut’un imza törenlerinde aynen şu ifadeleri kullanmıştı:  “Şu an hiç seçim düşünmüyorum. Şu an tek düşündüğümüz yola çıktığımız hedeflere bir şekilde ulaşmak. Evet, iki dönem dedik ama her zaman evdeki hesap çarşıya uymaz. Zamanı gelince bakacağız.”

Ali Koç, kendisinin yeniden başkan adayı çıkmama ihtimaline karşı da sportif direktör Emre Belözoğlu ile 1 yıllık sözleşme imzalanmasını hem Belözoğlu’nun hem de yeni yönetimin gelmesi halinde önlerini açabilmek adına olarak detaylandırmıştı.

Fenerbahçe Kulübü’nün tüzüğü seçim için ne diyor?  

Bilindiği üzere 2018 yılında başkan seçilen Ali Koç'un görev süresi 3 yıl sonunda bitiyor. Sarı-lacivertli takım, 2021 yazında yeni başkanını seçecek. Fenerbahçe'nin tüzüğünde başkanlık seçimi ile ilgili şu bölüm yer alıyor...

Yönetim Kurulunun Oluşumu ve Görev Bölümü
MADDE 34 – (1) Yönetim Kurulu, üç (3) yıl için Genel Kurul tarafından gizli oyla seçilen bir Başkan ile on dört (14) asıl ve yedi (7) yedek üyeden oluşur.

Genel Kurul Toplantıları

MADDE 20 – (2) Genel Kurul, (a) mali, idari ve sportif konuların görüşülüp karara bağlanması amacıyla her yıl mayıs ayında Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, (b) Kulüp Başkanı ile Kulüp organlarının seçimi için 20 üç (3) yılda bir mayıs ayında Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapar.

Senin için hazırladığımız haberler