Adebayor, Başakşehir'de bir ilki yaşayabilir! Kariyerinde yok!

28.12.2018 - 12:32 | Son Güncellenme: 28.12.2018 - 15:32

Adebayor, Başakşehir'de bir ilki yaşayabilir! Kariyerinde yok!

Emmanuel Adebayor, kariyerinde önemli kulüplerde forma giymiş olmasına rağmen hiç lig şampiyonluğu yaşayamadı!

Togolu forvet, Süper Lig'in ilk yarısını en yakın rakibi Trabzonspor'un 6 puan önünde lider tamamlayan Başakşehir'den ayrılmaz ve sezon sonunda zafere ulaşırsa kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu yaşamış olacak. 

Adebayor'un oynadığı takımları ve performanslarını Ajansspor olarak derledik:

Avrupa'daki profesyonel futbol hayatına 2001-2002 sezonuyla birlikte Fransa ekibi Metz'de başlayan Adebayor 2 sezon bu takımda forma giydikten sonra Monaco'ya transfer oldu.

Yıldızını parlattığı Monaco'da 3 sezon geçiren Togolu yıldız, bu takımda 104 maçta 23 gole imza attı. 

Fransa'dan İngiltere Premier Lig'e...

Ardından Arsenal'e transferi gerçekleşen Adebayor, 4 sezon kaldığı ve 139 maça çıktığı İngiltere Premier Lig ekibinde tam 63 kez fileleri havalandırdı. 

Arsenal'deki performansıyla yıldızını daha da parlatan golcü oyuncu sonrasında Real Madrid'e transfer oldu ve 1 sezon kaldığı İspanyol ekibinde 22 maçta 8 golle oynadı.

İspanya Kral Kupası zaferini yaşadı

Togolu forvet, Real Madrid formasıyla da lig şampiyonluğu yaşayamadı ama 2010-2011 sezonunda İspanya Kral Kupası'nı kazandı.

Adebayor, Real Madrid'de geçirdiği 1 sezonun ardından İngiltere Premier Lig'e geri döndü. 

İngiltere Premier Lig'e Manchester City formasıyla geri dönen Adebayor, bu ekipte ise 2 sezon forma giyip 45 karşılaşmada 19 gol kaydetti. 

Manchester City'den gittiği Tottenham'da 4 sezon oynayan ve 113 mücadelede 42 gole imza atan yıldız isim ardından 2015-2016 sezonu başlarken bu kulüple yollarını ayırdı. 

İngiltere'deki son takımı Crystal Palace oldu!

Adebayor, Başakşehir'e gelmeden önce son olarak İngiltere'de Crystal Palace'ta oynadı. Yıldız forvet bu kulüpte 1 sezonda 15 maçta görev alıp sadece 1 gol atabildi.

İngiliz ekibinden ayrıldıktan sonra Fransa Ligue 1 ekibi Lyon ile temas kuran ancak teknik direktör Bruno Genesio ile görüşmesi sırasında alkol ve sigara kullanan Adebayor'un transferi bu nedenle gerçekleşmemişti. 

2016-2017 sezonunda geldiği Başakşehir'de ligin ikinci yarısında takıma katılıp 16 resmi maçta 7 gol atan Togolu, geçtiğimiz sezonu ise 36 resmi karşılaşmada 17 golle tamamlamıştı.

Bu sezon ligin ilk yarısını lider tamamlayan ve şampiyonluğun favorilerinden biri olarak gösterilen Başakşehir'de Adebayor, 16 resmi maça çıkıp 2 gol, 2 asist üretti. 

34 yaşındaki Emmanuel Adebayor, Togo Milli Takımı formasını ise 66 kez giyip 29 gol kaydetti. 

AJANSSPOR - DETAY HABER

Senin için hazırladığımız haberler