Adebayor: Türkiye'ye geldiğim için çok memnunum

03.05.2018 - 16:27 | Son Güncellenme: 03.05.2018 - 16:28

Medipol Başakşehir'in Togolu golcüsü Adebayor, Türkiye'de forma giydiği için mutlu olduğunu belirtirken, "Türkiye'ye geldiğim için çok memnunum" dedi.

Sabah gazetesi tarafından The Grand Tarabya Otel'de gerçekleştirilen Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda konuşan Adebayor, "Türkiye'de insanlar futbola çok ilgi gösteriyor. Bu da bize yansıyor. Buraya transfer olmadan önce Afrika'ya dönme seçeneğim de vardı ama Türkiye'ye geldiğim için çok memnunum. İstanbul'da çok güzel zaman geçiriyorum. İyi futbol oynuyoruz ve başarılı bir takımız. Saha içinde amacım gol atmak, saha dışında ise Türkiye ligini tanıtmayı hedefliyorum. Bir gün, buradan güzel hatıralarla ayrılmak istiyorum" dedi.

Togo'da futbol akademisi kurduğunu anlatan deneyimli oyuncu, şu ifadeleri kullandı:
"Futbolu bıraktıktan sonra ülkeme dönüp genç oyuncular yetiştirmeyi hayal ediyorum. Türkiye ile de bağlantılarım devam edebilir. Burada oynadığım için çok şanslıyım. Türkiye'de futbol anlamında eksik bir şey yok. Bu kadar harika bir lige geleceğimi düşünmemiştim. İngiltere ve İspanya'da oynarken Süper Lig'i izleme fırsatım olmamıştı ama şimdi Süper Lig birçok ülkede takip ediliyor. Büyük oyuncular Türkiye'ye transfer oluyor. Genç Türk oyuncuların bu isimlerden ders alması gerektiğini düşünüyorum. Başka liglerde oynarken Süper Lig'i izleyemezdim. Şimdi ise Süper Lig birçok ülkede takip ediliyor. Lig gittikçe büyüyor. Çok tutkulu taraftarlar var."

Senin için hazırladığımız haberler