Adil Gevrek'ten Galatasaray, VAR ve TL açıklaması!

29.10.2018 - 18:46 | Son Güncellenme: 29.10.2018 - 15:50

Adil Gevrek'ten Galatasaray, VAR ve TL açıklaması!

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Galatasaray’ı 2-0 yendikleri maç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Galibiyeti hak ettiklerini ve taraftarlarının verdikleri desteğin önemli olduğunu vurgulayan Gevrek, futbolcuların alacaklarının TL’ye çevrilmesi ve VAR uygulaması hakkında da önemli ifade kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Adil Gevrek’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Galatasaray maçına iyi hazırlandık ve taraftar desteğiyle kazandık"

Beklentimiz tabi ki 3 puan almaktı. Bu parolayla maça çıktık. Taraftarlarımızın yoğun ilgisi bizi memnun etti. Taraftarımızın desteğiyle gerçek Evkur Yeni Malatyaspor ortaya çıktı. Taraftarlarımıza Radyospor aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum. Özellikle deplasmanlarda iyi oyunlar ortaya koyduk. Bu maça da iyi hazırlandık. Çok iyi ve zevkli bir maç oldu. 3 puanı aldığımız ve Galatasaray’ı yendiğimiz için mutluyuz. İnşallah bu çıkışımıza devam ederiz.

"Her iki takım da 11 kişi oynadı, eksikler gerekçe olamaz"

Galatasaray’da eksikler vardı ama bizde de eksikler vardı. Takımlar sahaya 11 kişiyle çıkıyor. Galatasaray büyük bir kulüp. Bütçe olarak bizden çok yukarıdalar. Sezon başında bizim de eksiklerimiz vardı. Ama bunlar bahane olamaz. Sakat olan oyuncunun yerine oynayan oyuncular da kaliteli. Sadece Galatasaray için değil, herkes için böyle. Galatasaray bizden kadro olarak daha geniş. Tabi ki bu kadar eksiklerin olması Galatasaray için dezavantaj oldu. Ama biz kendi takımımıza bakıyoruz. Sonuçta her iki takım da 11 kişi oynadı.

"Geçen seneki performansın üstüne çıkmak istiyoruz"

Hedefimiz belli. Tabi ki sportif olarak geçen senenin üstünde bitirmek istiyoruz. Ekonomik anlamda da iyi şeyler yapmak istiyoruz. Sadece sportif başarı önemli değil. Kulübü de borç altına sokmamak ve altyapıyı ihmal etmemek gerek. Biz sağlam adımlarla ilerlemek istiyoruz. Bizim vizyonumuz ve planımız bu. Geçen seneki performansın üstüne çıkmak isteriz. Ancak; bunu yaparken ekonomik dengeleri bozmak istemiyoruz. Daha önceden acı tecrübeler var. Biz dikkatli ve sağlam adımlarla gitmeye çalışıyoruz.

"1 puan kötü sonuç değil, ileride 1 puanı da arayabiliyorsunuz"

Kupa maçımız var. Kupada da başarılı olmak istiyoruz. İnşallah bu maçı iyi atlatacağız ve daha sonra Alanyaspor maçına konsantre olacağız. Her maça 3 puan parolasıyla çıkıyoruz. Fakat; 1 puan da değerli. Her takım birbirini yenebiliyor. 1 puanı da ilerleyen haftalarda arayabiliyorsunuz. Biz teknik ekibimiz ve futbolcularımızla iyi şekilde hazırlanıyoruz.

"VAR uygulaması bence faydalı"

VAR uygulaması bence adil bir uygulama. Şu ana kadar yüzde 100 sonuç alamadık denilebilir ama adalet getiren bir uygulama diye düşünüyorum. Ankaragücü maçında VAR uygulaması devreye girmişti. Penaltı kararı doğruydu. VAR uygulamasında sadece kendi haklarınızı gözetmeyeceksiniz. Diğer takımlar da aynı şeyi düşünüyor. VAR’ın önemli olduğu fikrindeyim. Bugün bize, yarın başkasına. Bence VAR tam oturduğunda daha da iyi olacak. Bence çok doğru bir sistem.

Futbolcuların alacaklarının TL'ye çevrilmesi konusu...

Kulüpler Birliği bir işbirliği yaptı. Konuşulan, tartışılan şey belli. Büyük kulüplerin kadrosunda çok daha fazla TL alması gereken oyuncuları var. Bizde az ama en fazla 3 büyüklerde var böyle oyuncular. Gerekli konuşmalar yapıldı. Herkes fikrini beyan etti. Türkiye’de son dönemlerde belli sıkıntılar yaşanıyor. Yerli futbolcular ve hocaların alacaklarının yabancı para olmaması gerekiyordu. Ben bu fikirdeydim. Bir kararname çıkarıldı ve böyle bir sisteme gidildi. Beşiktaş ve Galatasaray bir kurdan anlaşmış. Biz de 5.2’ye çevirdik. Diğer kulüpler de anlaşmasını yapacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler