Adına besteler yazılırken istenmeyen futbolcuya dönüştü: Emre Akbaba

04.09.2021 - 11:53 | Son Güncellenme: 04.09.2021 - 11:59

Galatasaray’ın Fenerbahçe ile büyük bir transfer yarışı sonucunda kadrosuna kattığı, adına besteler yapılan Emre Akbaba, istenmeyen adam oldu ve eski kulübüne kiralandı.

Adına besteler yazılırken istenmeyen futbolcuya dönüştü: Emre Akbaba

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Tarihler Ağustos 2018’i gösterdiğinde Galatasaray ile Fenerbahçe bu defa sahada değil bir transferse karşı karşıya gelmişti. 

Sezonun en başarılı isimlerinden olan ve Alanyaspor formasıyla parlayan Emre Akbaba, iki dev taradından da isteniyordu. İki taraf hem Alanya tarafıyla hem oyuncu tarafıyla görüşmeler yapıyor ibre bir o tarafa bir bu tarafa dönüyordu.

17 Ağustos günü transfer hâlâ ortadaydı. Sabah Galatasaray yönetimi muhabirlerin karşısına çıkmış oyuncunun Galatasaray’ı istediklerini söylemişlerdi.  Ama transfer hâlâ netleşmemişti. Muhabirler stadın önünde nöbete başladı, sonrasında Abdurrahim Albayrak tüm Galatasaraylılara müjdeyi vererek bu transfer için sponsor bulduklarını söyledi ve 18 Ağustos’ta da resmi olarak Emre Akbaba, Galatasaray’a katıldı.

"Cimbom Bom'un çocuğu"

Cimbom, Alanya’ya 4 milyon Euro öderken, oyuncuyla da 1.75 milyon Euro üzerinden anlaştı. Taraftarlar Emre Akbaba’yı “Cimbom Bom’um çocuğu Emre Akbaba” diye karşıladı.

İyi başlamıştı ama...

Emre Akbaba, Galatasaray kariyerine de kötü başlamadı, gollerle asistlerle başladı. Ancak yaşadığı iki büyük sakatlık onu geriye götürdü, eski temposunu, üretkenliğini bir türlü istenilen seviyeye çekemedi. 3 yaz sonra Emre istenilmeyen adam haline gelirken, rotayı yeniden Akdenize kırdı. 

Emre Akbaba'nın performansı

Galatasaray formasıyla 73 maça çıkan, milli futbolcu 14 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler