"Advocaat gidecek diye futbolcular..."

02.04.2017 - 23:28 | Son Güncellenme: 02.04.2017 - 23:28

AJANSSPOR - Trabzonspor’un eski futbolcu ve teknik direktörü Şota Arveladze, Fenerbahçe ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Arveladze, sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Dick Advocaat hakkında da dikkat çeken sözler söyledi.

İşte Şota’nın o sözleri :

“Fenerbahçe halen kendini bulamadı”

Fenerbahçe’nin her sene net bir havası vardı. Onu bulamadılar. Hem hocası, hem oyuncuları olsun… Kolay günler geçirmediler. Takımdaki hava, keyif yok. Öyle bir ortam bulamadılar. Karabükspor maçı da öyleydi. Maçı kazanıyor ama kayboluyor Fenerbahçe. Kaliteli vuruşları, golleri var. 8-9 maça kaldı ama halen Fenerbahçe kendi oyununu bulamadı.

İç sahada taraftarla bağlar kopmuş…

Gördüğüm kadarıyla içeride oynadıkları maçlarda seyirciyle kopukluk var. Seyirci bile 30 puanı alır. Bazen böyle şakalar bile yapıyoruz. 30 puanı takım, 30 puanı oyuncular, 10 puanı bir oyuncu alır diyoruz. Havayı etkiliyor tabi. Üst üste maç kazanamadıkları zaman da kötü oldu. Daha önce üst üste maçlar kazanıyorlardı, 3-4-5 gol attıkları maçlar oluyordu. İçerideki maçlarda baskı yapıp gol atıyorlardı. Seyircinin etkisi bu sene yok. Deplasmanlar da zorlu oluyor. Ama nereden baksan Fenerbahçe üçüncü sırada. Evet Türkiye’de üçüncü olmak yetmiyor. Zor bir sene geçiriyorlar.

Advocaat sözleri…

Ben değişik hocalar gördüm. Advocaat, kendi yolunu gösteren bir hoca. Bunu çok net gördüm. O resim ve statüsü var. Onu görünce etkileniyorsun. Teknik adamın bir tarzı olmalı. Teknik direktörler her şeyi etkiliyor. Ayrılacağını açıkladı Advocaat. Ayrılacak diye hiçbir şey oynamasın mı? 25. haftada mı açıkladı gideceğini? Advocaat’ın gidişiyle ilgili futbolcular mı etkileniyor? Önceki haftalar ne olacak?

Futbolcular durumu hiç önemsememiş de olabilir. Advocaat çok büyük bir tecrübe. Belki de çok büyütülüyor. Niye olmuyor? Cevabı yok. Futbol bu, olabiliyor. Hoca gidecek diye hiçbir futbolcunun işi bıraktığını düşünmüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler