Advocaat neden oyuncu değiştirmedi?

09.04.2017 - 21:43 | Son Güncellenme: 09.04.2017 - 21:43

Fenerbahe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın 3-1 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçının ardından yaptığı açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Zorlu bir maçtı. Akhisar iyi organize olan, topun arkasına kalabalık şekilde geçen bir takım. Böyle olduğunda, o dizilişte istediğiniz bu boş alanları bulmak zorlaşıyor. İyi konsantre olmuşlardı. Bizim de konsantrasyonumuz yerindeydi, bu anlamda başarılıydık. Bizim hatamızı bekleyeceklerdi, bunu yapmaya çalıştılar. İkinci yarıda gerektiği şekilde üzerimize düşeni yaptık. İlk yarıda biraz da şanslıydık, kendi kalelerine gol attılar. İkinci yarıda da biz onlara fırst verdik. Daha sonra fırsatı bulduk ve golleri attık. Zor bir maçtı, Akhisar'ın da iyi bir iş çıkardığını söylemek istiyorum.

Akhisar tüm gücünü kullanırkeni, o dakikalarda hücuma yönelik bir oyuncu değişikliğinin çok bir anlamı olmayacaktı. Kurduğumuz organizasyon lehimize giderken, oyuncu değiştirmedik. Volkan'ı almak istedim ama o sırada 2. golü attık. Aynı organizasyonu korumanın daha doğru olacağını düşündüm. Maç 1-1 devam etse oyuncu değiştirebilirdik ama 2-1'de farklı bir hikaye ortaya çıktı.

Maçın ilk yarısında fena değildik gol atamamamıza rağmen. Geçtiğimiz hafta Başakiehir'i 2-1 yenmiş, kupada da kafa kafaya oynamış bir rakiple oynadık. Kolay bir maçtı diyemeyiz. Oyunu kontrol eden bizdik, başlangıçta golü atamadık. İkili mücadelelerde o sertliği sergileyemiyoruz, belki de o tipte oyuncularımız yoktur"

Basın toplantısı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de 3-1 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçında galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Advocaat, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında ise, iyi organize olmuş bir takımla karşılaştıklarını belirterek, "Çok fazla topun arkasına geçen bir takım. İstediğimiz geniş alanları bulmak zordu. İkinci yarı daha fazla alan bulabileceğimizi düşünüyorduk ama olmadı. Galibiyeti hak ettik. Çok zor bir karşılaşma oldu." diye konuştu. 

Ligi hala 2 ila 4. sırada bitirme olasılıklarının olduğunu aktaran Advocaat, "Şampiyon olamayacağız belki ama geri kalanlar ikincilik için yarışıyor. Kupada da iyi iş çıkardık. Avrupa'da bu kadroyla fena gitmedik. Sizler kadar hayal kırıklığına uğramadım." ifadelerini kullandı.

Son 6 resmi maçta 4 galibiyet aldıklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Bu kadar negatif olmamak lazım." diyerek son haftalarda alınan sonuçlara dikkati çekti.

Advocaat, "30. hafta Beşiktaş sizinle oynayacağınız maçta şampiyon olursa tebrik eder misiniz?" sorusuna, "Benden ne duymak istiyorsunuz? Giderim hocalarına elimi uzatırım. Çünkü onlar için büyük bir başarıdır." cevabını verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler