Afrika Uluslar Kupası'nda facia! 7 kişi öldü

25.01.2022 - 13:01 | Son Güncellenme: 25.01.2022 - 13:10

Afrika Uluslar Kupası'nda ev sahibi Kamerun ile Komorlar arasında oynanan maçta stadyum dışında çıkan izdihamda en az 7 kişi öldü. Detaylar haberimizde...

Afrika Uluslar Kupası'nda facia! 7 kişi öldü

Kamerun ile Komorlar arasında Yaounde Olembe Stadyumu'nda oynanan yarı final maçı öncesinde giriş kapısında çıkan izdiham nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı, 7 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal basındaki haberlere göre, Afrika Uluslar Kupası'nda Kamerun ile Komorlar arasında oynanan maç öncesinde giriş kapısında izdiham oluştu.

İzdihamda çok sayıda kişi yaralandı, 7 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların başkent Yaounde Messa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İlgini Çekebilir
Vincent Aboubakar Afrika Uluslar Kupası ve Kamerun tarihine geçti
Habere Git

Soruşturma sürüyor

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), yayınladığı açıklamayla yaşanan olay hakkında soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

50 bin kişi stada girmeye çalışınca

Covid-19 önlemleri nedeniyle 60 bin kişilik stadyum yüzde 80 kapasite ile taraftarlara açılmıştı. Kapıların kapandığı bölümde çıkan izdihamda 50 bin kişinin tribünlere girmeye çalıştığını belirtiyor.

Kamerun Çeyrek finale yükseldi

Bir kalecisinin sakat, iki kalecisinin Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle Kamerun karşısında kaleye sol bek oyunçusunu geçirmek zorunda kalan Komorlar karşısında Kamererun, Ekambi'nin 29 ve Aboubakar'ın 70. dakikadaki golleriyle maçtan 2-1 galip ayrıldı. 

7. dakikada stoperi Abdou'nun kırmızı kart görmesiyle rakibi karşısında 10 kişi kalan Komorlar'ın tek golünü ise 81. dakikada M'Changama kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler