Ağaoğlu yabancı kararının ipucunu verdi: “Benim izlenimim…”

08.06.2021 - 00:11 | Son Güncellenme: 08.06.2021 - 00:56

Kulüpler Birliği’nin Nihat Özdemir ile yaptığı toplantıyı değerlendiren Trabzonspor Başkan hem bu konuda hem de Sörloth transferi hakkında konuştu.

Ağaoğlu yabancı kararının ipucunu verdi: “Benim izlenimim…”

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği olarak Nihat Özdemir ile yaptıkları görüşmeyi yorumladı. Tivibu Spor’a açıklamada bulunan Ağaoğlu, “İzlenimlerime göre, TFF yabancı sınırı kararından geri adım atmayacak. Biz buna uyarız. Burada amaç, yerli oyuncuların ülke futbolunda daha aktif olarak yer alması" dedi.

'15 milyon ancak 2-3 kulübe yeter'

Buna karşılık federasyona eleştiride bulunan Ağaoğlu şöyle devam etti: “Hiçbir ciddi plan ortaya atılmadı. Sadece gördüğümüz, Türk oyuncuların aldığı süre karşılığında 15 milyon TL yardım yapılacağı yönünde bir plan. 15 milyonun hepsini bir kulübe verseniz 2-3 küçük kulübün altyapı giderlerini ancak karşılar."

'Kulüplere tesis ve finansman yardımı şart'

Trabzonspor’un Türkiye'nin en modern alt yapı tesisine sahip 2-3 kulübünden biri olduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Ama genel bir karar alıyorsanız, ligde de 21 takım varsa, bu takımları pozitif anlamda etkileyecek bir şey yapmalısınız. Tesis ve finansman anlamında kulüplerin alt yapısına bir katkı sağlanması gerekli. 

'Rezerv takımı kabul ettiremiyoruz'

Yerli oyuncunun yetişmesi için bazı kriterler lazım. Israrla 2.5 senedir 'Rezerv Takım' dedik, ama bir şekilde bizi 3. ligin içerisine almadılar. Bu sene de beklentimiz o doğrultudaydı, fakat gerçekleşmedi" ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu'ndan Sörloth açıklaması

Alexander Sörloth konusundaki soruyu da yanıtlayan Ahmet Ağaoğlu, “Sörloth ile alakalı olarak çok net ifadeler kullanmama rağmen çok farklı algılandı veya öyle algılanmak istendi.  Oyuncuya sempatiden dolayı, Trabzonspor'da göstermiş olduğu performanstan dolayı uzun süredir gündemi işgal ediyor. Leipzig kulübünün bu konuyla alakalı olarak verdiği bir karar yok” diye konuştu.

'Trabzonspor'un vereceği mücadele şampiyonluk mücadelesi'

Ahmet Ağaoğlu yeni sezona ilişkin mesajında ise, "Trabzonspor'un önümüzdeki sezon vereceği mücadelenin adı şampiyonluk mücadelesi. Burada bir mücadele verilecek ve bu mücadelenin adı 'şampiyonluk mücadelesi” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler