Ağaoğlu, 'Yerli' olmanın avantajı dedi, Köybaşı 1967 forma aldı

24.07.2021 - 17:38 | Son Güncellenme: 24.07.2021 - 20:20

Trabzonspor'da yeni transfer İsmail Köybaşı için imza töreni düzenlendi. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve İsmail Köybaşı arasında güldüren forma diyaloğu yaşandı.

Ağaoğlu, 'Yerli' olmanın avantajı dedi, Köybaşı 1967 forma aldı

AJANSSPOR  - HABER

Trabzonspor'da yeni transfer İsmail Köybaşı için imza töreni düzenlendi. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen törende Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu de yer aldı. 

'Yerli oyuncu olmanın avantajını yaşıyorsun'

Resmi imzaların atılmasının ardından Ahmet Ağaoğlu ve İsmail Köybaşı arasında güldüren bir forma diyaloğu yaşandı. Transfer edilen yabancı futbolculara 5 bin forma sattığını belirten Ahmet Ağaoğlu, Köybaşı'na "Evet kardeş şuanda sen yerli oyuncu olmanın avantajını yaşıyorsun. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) koymuş olduğu yerli oyuncu avantajını yaşıyorsun, normalde bugüne kadar kadromuza kattığımız yabancı oyuncularımıza 5'er bin forma sattım. Ama sen yerli oyuncu statüsündesin. Dolayısıyla bunun bir avantaj olaraktan ben bin 500 forma diyorum. Sen ne diyorsun" dedi. 

1967 adet forma satın aldı

Ağaoğlu'nun bu sözleri üzerine İsmail Köybaşı, "Başkanım sizlerde uygun görürseniz. Trabzonspor'umuzun yakın zamanda 54'ncü kuruluş yıldönümü. Ben bunu 1967 olarak yapmak isterim. Bunu da cani gönülden söylüyorum hiç bir düşünce ve hiç bir şey olmadan bunun da bir anlamı olmasını istiyorum "ifadelerini kullandı.

 

Ahmet Ağaoğlu da, ''Seve seve uygun görürüm'' yanıtını verdi. 

Ağaoğlu, yabancı kuralına tepki göstermişti

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin 8+6 şeklinde getirdiği yabancı kuralına tepki göstermiş, "Burada konuşulan, tartışılan konuların hepsi birbiriyle bağlantılı. Yabancı sınırındaki amaç daha fazla Türk oyuncunun süre alması. Yetiştiremediğiniz, geliştiremediğiniz bir oyuncuyu, FIFA listesine gelen bir oyuncum var Hakan Yeşil 18-19 yaşında, A takımda 10 dakikadan fazla süre almamış bir oyuncuyu Süper Lig mücadelesinde sahaya sürmem mümkün mü? Belki işler yaver gider ama ihtimal yüzde 10'dur, oyuncuyu kaybederim. Önce rezerv lig kurulsun. Bu oyuncuların daha fazla süre alacağı ortam kurmadan, sınırlama getirmenin realiteyle bağdaşır tarafı yok." ifadelerini kullanmıştı. 

Ahmet Ağaoğlu ve İsmail Köybaşı arasındaki diyalog:

Senin için hazırladığımız haberler