Agüero haddini aştı, kadın hakeme tavrı gündem oldu!

18.10.2020 - 23:15 | Son Güncellenme: 18.10.2020 - 23:17

Manchester City'nin oyuncularından Sergio Agüero, İngiltere'de Arsenal maçında kadın hakemin ensesinden tutup kendisine çekti. Bu hareket gündem oldu. Orta hakem sustu, Guardiola konuştu.

DIŞ HABER-AJANSSPOR

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Sergio Agüero, Arsenal maçında yardımcı hakeme yaptığı el hareketinden sonra gündem oldu. Agüero ile ilgili hem Pep Guardiola hem de bazı siyasilerden açıklama geldi. Detaylar haberde...

Kadın yardımcı hakem topun Arsenal'de olduğunu işaret etti

Dev maçta dakikalar 42'ei gösterirken Gabriel'in vurduğu Aguero'ya çarptı ve taç çizgisinin dışına çıktı. İşte tam da bu anda, yaklaşık 10 yıldır yardımcı hakemlik yapan kadın hakem Massey-Ellis ise bayrağını kaldırdı ve topun Arsenal lehine kullanılacağını işaret etti.

Agüero'dan kadın hakeme el ense

Kararı beğenmeyen Agüero, bir anda elini kadın hakemin ensesine attı ve kendine doğru çeker gibi yapıp (el ense) bıraktı. Ellis ise yıldız oyuncunun bu hareketine oldukça şaşırdı.

Orta hakem de sustu!

Söz konusu hareket önce İngiltere sonra da dünyada gündeme gelirken, maçın orta hakemi Chris Kavanagh'ın pozisyonu görebilecek noktada olmasına görmezden gelmesi de tartışma yarattı.

Guardiola, oyuncusunu savundu

Manchester City ekibini çalıştıran Pep Guardiola, sosyal medyadan gelen on binlerce eleştirinin ardından, "Hadi çocuklar. Sergio hayatımda tanıdığım en iyi insanlardan biri. Sorunu başka yerlerde arayın" ifadelerini kullandı. Guardiola ise samimi olmamak ile eleştirildi.

"Agüero kim olduğunu sanıyor"

65. dakikada Sergio Agüero oyundan çıktı ve yerini İlkay Gündoğan'a bıraktı. Öte yandan Aguero'ya Birleşik Krallık Parlamentosu Milletvekili Rosena Allin-Khan'dan bir tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Allin-Khan, "Aguero kim olduğunu sanıyor? Asla bu durum kabul edilemez" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler