Agüero'suz Jesus

28.02.2020 - 20:38 | Son Güncellenme: 28.02.2020 - 17:38

2017’nin Ocak ayında Brezilya’nın Palmeiras ekibinden 27 milyon sterlin bonservis karşılığında Manchester City’e transfer olan Gabriel Jesus, bu sezon ilginç bir istatistiğe imza attı. 

Çıktığı 36 maçta 18 gol, 9 asistlik performans gösteren Brezilya’lı futbolcu takım arkadaşı Sergio Agüero sahadayken ve sahada yokken gösterdiği performansındaki büyük değişim gözler önüne serildi. 

Bu sezon sahada Agüero yokken tüm kulvarlarda çıktığı 26 maçta 17 gol, 5 asistle oynayan genç forvet, Arjantinli takım arkadaşıyla birlikte çıktığı 10 maçta 1 gol, 3 asistlik performans gösterebildi. 

Manchester City teknik patronu Pep Guardiola’nın özellikle bu sezon çıktığı Şampiyonlar Ligi maçlarında Agüero ve Jesus’u aynı anda sahada tutmazken, ligde bu ikilinin sahada tuttuğu dakikalarda Jesus’u sol kanat olarak kullanması dikkat çekiyor. Kaleden uzaklaştığı maçlarda istatistik olarak kendi seviyesinin altında kalan genç forvet, takım arkadaşı Agüero’nun sahada olmadığı maçlarda daha iyi bir performans gösteriyor. 

Öte yandan ligde bu sene istediği sonuçları alamayıp, son şampiyon unvanını Liverpool’a kaptırmasına kısa bir zaman kalan City’de bu ikilinin saha içinde uyumsuzluk yaşadığı gelen dedikodular arasında. 

Agüero artık genç değil... 

2 ay önce The Sun’a konuşan Gabriel Jesus; "Sergio artık benim gibi genç değil. Benim zamanım geldi." ifadelerini kullanmıştı. Brezilyalı forvet “Her maçta oynamak istiyorum ancak gerçekte böyle olmuyor. Birçok üst düzey oyuncuya sahibiz.  Ben sahada olduğumda yaptığım işten keyif almaya çalışıyorum. Futbol oynamak ve kendimi geliştimek beni mutlu ediyor. Buna rağmen her zaman oynamayacağımı biliyorum. Menajerin kararına ve Sergio'ya saygı duyuyorum” şeklinde konuşmuştu. 

 

Senin için hazırladığımız haberler