Ahmet Ağaoğlu: TFF'nin 300 milyon liralık yardımını bekliyoruz

24.12.2021 - 17:32 | Son Güncellenme: 24.12.2021 - 20:18

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği toplantısı sonrasında konuştu. Ağaoğlu özellikle ekonomik anlamda kulüplerin zor günler geçirdiğini söyledi.

Ahmet Ağaoğlu: TFF'nin 300 milyon liralık yardımını bekliyoruz

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu Kulüpler Birliği toplantısı sonrasında konuştu. Ağaoğlu yayın ihalesi, harcama limitleri ve hakem kararları konusunda açıklamalar yaptı. 
 

Kulüpler 200 bin euro'yu dahi karşılayamıyor

Ağaoğlu "Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde kurdaki dalgalanmaların kulüplerin ekonomisine etkisi hakkında konuştuk. Anadolu kulüplerimiz finansal anlamda zor durumdalar. Anadolu kulüplerimizin geneline baktığımızda 200 bin euro'yu dahi karşılayamayacak takımlarımız var. Azalan yayın gelirleri, seyirci hasılatının ciddi şekilde azalması, ürün satışının yok denecek kadar az olması. 

Anadolu takımlarına destek olacağız

Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor olarak, Anadolu kulüplerimize yardımcı olacağımızın sözünü verdik.

TFF'den 300 milyon liralık destek

TFF’nin, sezon başında naklen yayın gelirinin indirimli olarak imzalanması neticesinde kulüplere verdiği 300 milyon liralık bir destek sözü vardı. Sayın Başkan Nihat Özdemir’in bu sözünü ivedilikle yerine getirmesini talep ediyoruz. 

Hakem kararları tartışmaya açık

Bu kadar sıkıntılı bir süreç yaşanırken, hakemlerimizin biraz daha dikkatli, sıkıntılardan uzak ve tartışılmaya meydan vermeyecek şekilde maç yönetmeleri, her başkanın talebi. Üzülerek takip ediyoruz ki, bazı maçlarda hakem kararları tartışmaya açık.”

"Ülke futboluna her boyutta zarar verecek iddialardır bunlar"

Sosyal medyada Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu başkanıyla alakalı ortaya atılan iddialara da değinen Ağaoğlu, "Bunlar çok ciddi iddialardır ve ciddi şekilde araştırılması gereken iddialardır. Kulüpler Birliği olarak bu konunun takipçisi olacağız ve bu doğrultuda federasyonumuzun atacağı adım, alacağı önlemlerin ne olacağı konusunda federasyon başkanımızla bir görüşme yapacağız. Çünkü gerçekten bu iddialarda doğruluk payı varsa ülke futboluna her boyutta zarar verecek iddialardır bunlar. Bu iddialarda doğruluk payı yoksa da bunun kamu vicdanını tatmin edecek şekilde bir açıklamayla gündemden düşürülmesi bizim talebimiz olacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler